De Sociaal Raadslieden van Vivenz bieden sociaal-juridische hulpverlening. Ze geven informatie en advies over wetten, regelingen en voorzieningen, bijvoorbeeld over inkomen, voorzieningen en toeslagen. Ook bieden ze hulp om voorzieningen en toeslagen aan te vragen of om lastige formulieren in te vullen en brieven te schrijven.

Waar kunnen de Sociaal Raadslieden mee helpen?

De professionals helpen met vragen en problemen op het gebied van:

• Uitkeringen en sociale voorzieningen
  • Studiefinanciering
  • Belastingen (met uitzondering van het invullen van aangiftebiljetten)
  • Wonen
  • Echtscheiding en andere zaken op het gebied van familierecht
  • Arbeidszaken
  • Consumentenzaken
  • Vreemdelingenzaken

Ook kunnen de Sociaal raadslieden bemiddelen wanneer mensen er zelf niet meer uitkomen met instanties.

De hulp van de Sociaal raadslieden is kosteloos en bestemd voor inwoners van de gemeente Ridderkerk.

Waar kan ik terecht met vragen?

De Sociaal raadslieden hebben spreekuren op kantoor in een nieuwe locatie in Slikkerveer.

De spreekuurdagen zijn:

• dinsdagochtend, 09.00 tot 11.30 uur
  • woensdagochtend, 09.00 tot 12.00 uur

U kunt een afspraak maken voor het spreekuur via:

Van maandag tot en met vrijdag zijn de sociaal raadslieden ook bereikbaar via bovenstaande contactgegevens voor vragen van inwoners en ketenpartners.

Adres:
Wijkvoorzieningencentrum Slikkerveer