De buurtbussen in Ridderkerk rijden sinds 1 februari weer. Het gaat om de lijnen 608 (Ridderkerk West – Barendrecht) en 609 (Ridderkerk De Schans – Barendrecht NS). Dit zijn de nieuwe nummers voor lijn 601.

De buurtbussen konden vanaf augustus 2020 niet meer rijden omdat ze niet voldoende coronaproof waren. Inmiddels zijn de ventilatiesystemen aangepast en de bussen geschikt om te rijden. De vrijwilligers van de buurtbusverenigingen brengen u graag weer naar uw bestemming. In de bussen geldt zoals in al het openbaar vervoer een mondkapjesplicht.

De RET heeft helaas de dienstregeling op de website niet op tijd kunnen actualiseren. De dienstregeling is wel te lezen op de haltes. Vanaf 8 februari is de dienstregeling te vinden op www.ret.nl.