Gemeentearchief bekijken

Het archief van de gemeente (en haar voorgangers) gaat terug tot 1611. Op de website van de Historische Vereniging Ridderkerk kunt u veel lezen over de geschiedenis van Ridderkerk.

Wilt u iets inzien uit het archief van Ridderkerk? Vul hiervoor het contactformulier in. Geef zoveel mogelijk gedetailleerde informatie. Hoe meer informatie, des te makkelijker het op te zoeken is.

Het archief over de periode tot en met 1969 (behalve de bouwvergunningen en de foto’s) is overgebracht naar het Stadsarchief Rotterdam. Wilt u iets inzien uit deze periode?
Neem dan contact op met het Stadsarchief. Het Stadsarchief vindt u aan de Hofdijk 651 te Rotterdam en is telefonisch bereikbaar via (010) 267 55 55 of 14 010. Of kijk op de website van Stadsarchief Rotterdam.

Wilt u bouwplannen en bouwtekeningen bekijken?
Raadpleeg dan de pagina Bouwplannen en bouwtekeningen.

Bij stamboomonderzoek (Genealogie) probeert u uw voorouders te zoeken. De informatie hierover zit onder andere in:

 • geboorte-, huwelijk- en overlijdensregisters (aktes Burgerlijke Stand)
  persoonskaarten
  kerkelijke en burgerlijke volkstellingen vanaf de 17e eeuw
 • de Parochieregisters
 • de doop-, trouw- en begraafboeken en
 • notariële akten

Het archief van de gemeente (en haar voorgangers) gaat terug tot 1611. Het archief over de periode tot en met 1988 (niet de bouwvergunningen en de foto’s) is overgebracht naar het Stadsarchief Rotterdam.

Het fysieke fotoarchief is van de periode 1900 – 1989 en is toegankelijk gemaakt via rubrieken en straatnamen. Dit archief staat in de archiefruimte van het gemeentehuis.
Wilt u iets inzien uit het archief van Ridderkerk? Vul dan het contactformulier in. Geef zoveel mogelijk gedetailleerde informatie. Hoe meer informatie, des te makkelijker het op te zoeken is.

 • Verzoek voor het opzoeken van een bouwdossier in het gemeentearchief: € 16,50 per kwartier
 • Afschrift of (digitale) kopie A4 of A3-formaat: € 1,10
 • Afschrift of (digitale) kopie groter dan A3-formaat: € 7,50
 • Verstrekking uittreksel uit een in het gemeentearchief berustend stuk: