Cursus ‘Koken op inductie’

Koken op inductie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een duurzame manier van koken. In de kookplaat zitten elektrische spoelen die onder de pan een magnetisch veld maken. Hierdoor gaat er een wervelstroom door de pan die door de weerstand van de bodem wordt omgezet in warmte.

Voordelen van koken op inductie

Koken op inductie brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • U verliest weinig energie omdat alleen de pan verwarmd wordt.
  • De plaat koelt na gebruik snel af en schakelt uit als er geen pan op staat (dit is daarom veiliger dan op aardgas koken).
  • De kookplaat is snel en makkelijk schoon te krijgen.
  • De kookplaat verwarmt uw pan snel op.

Workshops van de gemeente

De gemeente organiseert van tijd tot tijd workshops waarbij de deelnemers worden bijgepraat over de voordelen en het gemak van koken op inductie. En dat onder het genot van samen koken en eten.

Zo vindt op 14 juni een kookworkshop plaats bij Van Gelder. Het thema is LEF: lokaal, ecologisch en fairtrade. Lees er meer over op de pagina.