Steeds meer burgers en partners dragen hun steentje bij aan duurzaamheid: van het opwekken van duurzame energie tot het verduurzamen van de bedrijfsvoering. De Duurzaamheidskring Ridderkerk is het open netwerk van Ridderkerkse bedrijven, (gemeentelijke) organisaties, verenigingen en inwoners dat zich inzet voor een sociaal en economisch duurzamer Ridderkerk.

Doelstelling

Het bestuur van de Duurzaamheidskring Ridderkerk organiseert 3 tot 4 bijeenkomsten per jaar, zodat aanwezigen en deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaring kunnen delen ter bevordering van een duurzaam Ridderkerk. De essentie is dat door samenwerkingen binnen de Duurzaamheidskring Ridderkerk duurzame doelen sneller en vaker bereikt worden dan wanneer iedere organisatie of persoon dit op eigen kracht doet. Samenwerken kan bijdragen aan verfrissende ideeën en het van de grond krijgen van duurzame initiatieven.

Het gaat hierbij niet alleen om het verminderen van CO2-uitstoot en het besparen van energie, maar ook over het verbeteren van de sociale samenhang.

Organisatie

Het bestuur van de Duurzaamheidskring Ridderkerk bestaat uit de volgende partners uit Ridderkerk:

• Marten Japenga (wethouder gemeente Ridderkerk)
  • Edo van Baars (secretaris, gemeente Ridderkerk)
  • Erica Houtman (beleidsadviseur Wooncompas)
  • Hendry Klooster (directeur Enerless)
  • Peter van Zomeren (manager Bedrijven Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde)
  • Hans Vennix (accountmanager Auto Ridderkerk)
  • Maurice den Boef (commercieel manager Van Leeuwen Truckservice)

Heeft u een duurzaam idee, project en/of activiteit in Ridderkerk? U kunt dit aanmelden via duurzaamheidskring@ridderkerk.nl.

Hart voor Klimaatzaken

Wilt u uw bedrijf duurzaam maken, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Of bent u gewoon nieuwsgierig wat andere ondernemers doen op dit gebied? Neem dan eens een kijkje op de website Hart voor Klimaatzaken en laat u inspireren.

Hart voor Klimaatzaken is een online en interactief platform voor zakelijk en duurzaam Ridderkerk. Hart voor Klimaatzaken biedt duurzame initiatieven in Ridderkerk een podium om andere ondernemers en (maatschappelijke) organisaties te inspireren. Leer van de goede voorbeelden van anderen of deel uw initiatief!

Is deze pagina naar wens?