Zaterdag is het De Dag van Oost. Een van de locaties waar activiteiten plaatsvinden, is Trefpunt Oost. Bezoekers kunnen daar zaterdag meteen kennismaken met twee nieuwe activiteiten: de kringloopwinkel en de weggeefkastjes.

De kringloopwinkel is opgezet om meer bekendheid te geven aan het wijkgebouw, dat zeven jaar geleden werd opgezet door Allegonda Bos en Monique Spijkerman.
De kringloopwinkel is elke werkdag open van 10.00 tot 15.00 uur. Er zijn allerlei spullen te vinden, van kleding, speelgoed en puzzels tot aan huishoudelijke artikelen. Spullen inleveren kan elke werkdag tussen 9.00 en 14.00 uur. Mocht het niet schoon zijn, worden de spullen schoongemaakt door cliënten van Pameijer. Met de opbrengst worden allerlei activiteiten in de wijk bekostigd.

Allegonda Bos: “We hopen dat zo meer inwoners komen kennismaken met het buurthuis. Het is voor ons ook een kans om meer mensen te ontmoeten. De koffie staat dan ook altijd klaar, ook als je de kringloop niet wil bezoeken.”

Weggeefkastjes

In het voorportaal staan tegenwoordig twee kastjes gevuld met verzorgingsproducten, zoals shampoo, tandpasta en maandverband. Iedereen die het nodig heeft, kan binnenlopen en iets meenemen. Allegonda: “Houd het natuurlijk wel netjes, want er moet voor iedereen iets zijn. Wie dit wil ondersteunen, kan iedere dag bij de beheerder producten afgeven.”

Allegonda en Monique kregen via diverse kanalen de vraag of Trefpunt Oost kon helpen bij het ondersteunen van gezinnen in wijk Oost die het financieel moeilijk hebben. Allegonda: “We hebben toen overleg gehad met de gemeente en Facet. De eerste stap die we gezet hebben, is het wekelijkse spreekuur van de sociaal makelaar van Facet.”
Eveline Freling is iedere woensdag van 9.00 tot 11.00 uur in het wijkgebouw te vinden. Ze helpt alle bewoners van Oost die vragen hebben over bijvoorbeeld de buurt of hun straat, maar ook over financiële zaken. Alle wijkbewoners zijn er van harte welkom. “Om ook iets tastbaars te doen, hebben we de weggeefkastjes neergezet.”