Woont u in RIdderkerk en bent u EU-burger, maar heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in Ridderkerk stemmen.

Als EU-onderdaan kunt u in Nederland stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Daarnaast kunt u stemmen voor de leden van uw eigen lidstaat in het land waarvan u de EU-nationaliteit heeft.

In Nederland stemmen

Als u uw stem in Nederland wilt uitbrengen, dan vult u het registratieformulier in. Stuur dit samen met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs naar de gemeente. Het registratieformulier moet uiterlijk op dinsdag 9 april 2019 door het team Verkiezingen zijn ontvangen. Begin mei 2019 ontvangt u uw stempas.

U kunt het formulier sturen aan:

Gemeente Ridderkerk
Verkiezingen
2980 GA Ridderkerk

Wanneer u dit formulier instuurt, kunt u niet langer in uw land van herkomst stemmen op de leden van het Europees Parlement.

Stemmen in het land waarvan u de EU-nationaliteit heeft

Als u wilt stemmen in het land waarvan u de EU-nationaliteit heeft, dan moet u in uw eigen land aangeven dat u wilt stemmen als kiezer in het buitenland. U kunt dan niet in Nederland uw stem uitbrengen en u ontvangt geen stempas.

Do you wish to vote in the Netherlands?

As a European citizen living in the Netherlands you may choose to vote in the election on May 23 of Dutch members of the European Parliament in the Netherlands.

Fill the form and return it to the municipality together with a copy of your ID certificate before April 9th 2019. By sending this form, it’s no longer possible to vote in your country of origin in the election of members of the European Parliament.

You can send the form to:

Gemeente Ridderkerk
Verkiezingen
2980 GA Ridderkerk

More information

Do you have questions? Call the information number of the municipality: (0180) 451 234.