Hedy Han exposeert van maandag 10 februari tot en met vrijdag 6 maart haar beelden in het thema vrije vormen en koppen in de Middenbeuk van het gemeentehuis.

Vrijuit werken

Zo’n dertig jaar geleden maakte Hedy kennis met klei tijdens een workshop van Greeth Zwering, waarbij de focus lag op menselijke figuren. Ze volgde een semester Beeldhouwen in steen bij SKVR en pakte het kleien jaren later op bij Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer. ,,Daar maakte ik met name koppen. Experimenten met kommetjes en vaasjes smaakten naar meer. In 2016 deed ik de cursus Keramisch Handvormen, waar ik vrijuit kon werken.”  

Intrigerend

,,In tegenstelling tot steen biedt klei de mogelijkheid op zoek te gaan naar vorm: het spel van lijnen, vlakken, de spanning tussen open en gesloten. De vorm die ontstaat hoeft niet per se mooi te zijn, maar is hopelijk wel uitnodigend en intrigerend. Een ander spel is de uitdaging van het materiaal. Aan de ene kant heel gewillig, aan de andere kant toont het zijn karakter als je tegen zijn grens aan schuurt.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Facebook (Kera_hedy) of mail naar Digihedy@gmail.com.