Eindelijk was er afgelopen zaterdag weer een gondelvaart op de Waal. De regen mocht de pret niet drukken in Rijsoord.

De gondelvaart vond na zeven jaar wachten weer plaats; vanwege corona 2 jaar later dan gepland. Organisator Oranjevereniging ‘Nederland en Oranje’ oogstte veel lof voor het evenement. Zowel de deelnemers als het publiek waren enthousiast. ‘Waar een klein dorp groot in kan zijn! Wat een heerlijke avond’, blikt een van hen terug.

Deelnemers hadden veel werk gemaakt van hun boten. De lichtjes, de muziek en de prachtig versierde gondels zorgden voor een onvergetelijke avond, ondanks de regen. Langs de oever was eerder al verlichting aangebracht. Dat was voor wie aan het water woont het startsein om ook de tuin te gaan versieren.
Vanaf het Zwaantje voer zaterdagavond een verlichte en opgemaakte sliert boten richting Rijsoord. Juryleden beoordeelden vanaf een ponton alle deelnemende gondels. Zo was er een gondel met een versierde tractor en zag het publiek een Viking en de Toren van Pisa voorbij varen.
Ondertussen genoot het publiek vanaf beide oevers van de Waal van alle creativiteit, waar mogelijk onder paraplu’s of partytenten. Naast de Rijsoordse molen stond een snacktent en een fanfare, om het feestje af te maken.
De avond werd afgesloten bij restaurant Ross Lovell: Rijsoord werd getrakteerd op een vuurwerkshow. De uiteindelijke winnaar van de Gondelvaart was de boot ‘Rembrandt van Rijsoord’. Op deze boot werden er schilderijen van Rembrandt van Rijn tot leven gewekt.