Hardlooproutes in Ridderkerk

Dit is een gearchiveerd item.
Geplaatst op:
Foto van een hardloper

In Ridderkerk liggen twee gemarkeerde hardlooproutes. De routes zijn gerealiseerd door de gemeente in samenwerking met Facet Ridderkerk en Laplab. De routes zijn 5 en 10 kilometer lang. De route van 5 kilometer is met groen gemarkeerd en de route van 10 kilometer met rood.

Beide afstanden hebben gedeeltelijk dezelfde route, dit wordt aangegeven met een combinatie van rood en groen. De 10 kilometer route gaat langs de wijken Centrum, West, Slikkerveer, Donkersloot, Het Zand, Drievliet en Oost. Uit bijna alle wijken van Ridderkerk kunt u dus makkelijk vanuit huis aansluiten.

Met het uitzetten van de routes is rekening gehouden met stoplichten, ondergrond en gevaarlijke kruisingen. De markeringen zijn aangebracht op de grond. Het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en vandalisme bestendig. In Rotterdam en Barendrecht liggen dezelfde markeringen. De realisatie van de routes is een mooie aanvulling op het bestaande wandelroutenetwerk. Want naast hardlopen kun je de route natuurlijk ook gewoon wandelen of skaten.

Let op: de route gaat rechtsom. U loopt tegen het verkeer in aan de andere kant van de weg. Houd u aan de verkeersregels en zorg er voor dat je in het donker goed herkenbaar bent voor andere weggebruikers. Een klein gedeelte van het parcours is niet verlicht.

Routes

Hieronder vindt u een kaart waarop de twee routes staan aangegeven. Een korte beschrijving van de route kunt u vinden op de website van Facet Ridderkerk.