Hardlooproutes in Ridderkerk

Foto van een hardloper

In Ridderkerk liggen sinds kort twee gemarkeerde hardlooproutes. De routes zijn gerealiseerd door de gemeente Ridderkerk in samenwerking met Facet Ridderkerk en Laplab. Met de realisatie van de twee routes hoopt de gemeente dat de beweegparticipatie onder de Ridderkerkers verhoogd wordt. Een duidelijk uitgezette route kan soms net dat extraatje zijn om te gaan starten met (hard)lopen.

Routes van 5km en 10km

De routes zijn 5 en 10 kilometer lang. De 5 kilometer is groen gemarkeerd. De 10 kilometer heeft een rode kleur. Beide afstanden hebben gedeeltelijk dezelfde route. De 10 kilometer route gaat langs de wijken Centrum, West, Slikkerveer, Donkersloot, Het Zand, Drievliet en Oost. Uit bijna alle wijken van Ridderkerk kunt u dus makkelijk vanuit huis de route oppakken. Het start- en eindpunt van beide routes is de parkeerplaats van De Fakkel, vlakbij de skatebaan.

Met het uitzetten van de routes is rekening gehouden met stoplichten, ondergrond en gevaarlijke kruisingen. De markeringen zijn aangebracht op de grond. Het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en vandalisme bestendig. In Rotterdam en Barendrecht liggen dezelfde markeringen. De realisatie van de routes is een mooie aanvulling op het bestaande wandelroutenetwerk. Want naast hardlopen kun je de route natuurlijk ook gewoon wandelen of skaten.

Iedereen kan de routes vanaf nu gebruiken. In januari 2019 volgt de officiƫle opening. Op de website van Facet Ridderkerk staat meer informatie over de routes. Hebt u vragen neem dan contact op met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via (0180) 432 350 of mail naar jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl.