Bent u huiseigenaar, huurder of ondernemer? Bereidt u nu alvast voor op het aardgasvrij wonen.

Klaar voor aardgasvrij bent u als u uw woning of bedrijfspand goed is geïsoleerd en als u ook op andere manieren energie bespaart. Van beide krijgt u nooit spijt, want het levert altijd comfort op en een lagere energierekening.

De eerste stap op weg naar een duurzame gemeente is het besparen van energie. U kunt energie besparen door uw huis goed te isoleren, de verwarming een graadje lager te draaien, een waterbesparende douchekop te gebruiken en zonnepanelen aan te brengen. Ga voor tips en advies langs bij de WoonWijzerWinkel of kijk op de website van Milieu Centraal.

Een groot deel van de woningen Ridderkerk zijn eigendom van woningcorporaties en woonstichtingen. De gemeente werkt daarom samen met de corporaties Wooncompas, Mooiland, Woningbouwvereniging Slikkerveer en Vestia. Huurt u een woning bij één van deze organisaties en heeft u vragen over de energietransitie en aardgasvrij wonen? Kijk dan op de website van uw woningcorporatie of neem contact op met uw verhuurder.

Warmtebeeldcamera lenen

Met de warmtebeeldcamera kunt u zelf in uw huis nakijken waar warmte en/of koude lekt. De camera kunt u lenen bij de bibliotheek in Ridderkerk Centrum. Kijk voor meer informatie op de webpagina Warmtebeeldcamera.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over aardgasvrij wonen en energie besparen op onderstaande websites.

• HIER verwarmt: alles over wonen zonder aardgas.
  • WoonWijzerWinkel: gemeentelijk energieloket voor onafhankelijk advies en voor praktische vragen over het verduurzamen van uw woning.
  • Rijksoverheid: praktische tips voor een duurzamer leven
  • Milieu Centraal: praktische informatie over duurzaamheid.
  • Consumentenbond: vergelijk diensten of doe mee met collectieven.