Afspraken deelnemers WhatsApp-groep Ridderkerk Veilig

• Deelnemers hebben altijd minimaal de leeftijd van 18 jaar.
  • Deelnemers zijn woonachtig/gevestigd of werken in de gemeente Ridderkerk.
  • WhatsApp is een initiatief van inwoners. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 gedaan wordt.
  • Gebruik de WhatsApp volgens de SAAR afkorting: Signaleer, Alarmeer 112, App om je waarneming bekend te maken, Reageer. Reageren kan door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon, de verlichting aan te doen of de hond uit te gaan laten.
  • Laat op WhatsApp weten dat 112 gebeld is!
  • Let op je taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren etc.
  • Speel geen eigen rechter en overtreed geen regels / wetten.
  • Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk is.
  • Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
  • Deze WhatsApp groep mag uitsluitend gebruikt worden waarvoor bedoeld is, de veiligheid in onze wijk. Absoluut niet voor zaken als bijvoorbeeld een gevonden fiets of weggelopen kat.
  • Reageer uitsluitend op een bericht als dit meerwaarde heeft dus geen 'oké' of een 'duimpje'!

Heeft u na het bekijken van de informatie nog vragen of opmerkingen?
Mail ons dan op: ridderkerkveilig@gmail.com