Wij hebben informatie voor ondernemers over de situatie in verband met het coronavirus op een rij gezet.

Maatregelen

Kijk voor een actueel overzicht van financiële regelingen op de website van de Rijksoverheid(externe link)

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met bedrijfscontactfunctionaris Dennis Rietveld, telefoon 06-15004641 of e-mail d.rietveld@bar-organisatie.nl.

Subsidieregeling huurcompensatie

Voor veel ondernemers is de huur van bedrijfsruimte een belangrijke kostenpost. Die kosten lopen door, ook al is hun zaak door de coronamaatregelen (grotendeels) dicht. Wij willen verhuurders en huurders van bedrijfspanden aanmoedigen om met elkaar in gesprek te gaan. Om dit te stimuleren en om de situatie van ondernemers te verlichten is de 'subsidieregeling huurcompensatie corona' ingesteld.

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie op de pagina Subsidieregeling huurcompensatie corona ondernemers.

Diverse organisaties

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft een ‘wegwijzer(externe link)’, met antwoorden op vragen over het voorbereiden op bedrijfsrisico’s, het omgaan met gezondheidsrisico’s voor werknemers.
De Kamer van Koophandel heeft een loket(externe link) geopend voor ondernemers. U kunt vragen stellen over bijvoorbeeld voorraden, personeel en financiële impact. Dit loket is ook telefonisch bereikbaar via 0800-2117 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur). Bij dit telefonische loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen.

Business.gov

For non Dutch speaking entrepreneurs the information can be found at the website of Business.gov(externe link).

Belastingdienst

Ondernemers die getroffen worden door het coronavirus kunnen uitstel van hun belastingbetaling aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst(externe link).

RVO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland brengt in kaart wat de gevolgen zijn voor zaken doen met andere landen. Kijk voor een overzicht op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(externe link). Of bekijk de informatie over handelsmissies(externe link).

Buitenlandse zaken

Voor een overzicht van alle reisadviezen kunt u terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken(externe link).

ONL

Op de website van brancheorganisatie voor ondernemers ONL(externe link) staat een overzicht van veelgestelde vragen (en een position paper(externe link) over te nemen maatregelen) over het coronavirus.

MKB-Nederland

MKB-Nederland bundelt alle informatie over het virus op hun website(externe link). Waaronder ook een voorbeeldbrief aan medewerkers.

Evofenedex

Transport en Logistiek Nederland houdt een liveblog(externe link) bij.

InRetail

Winkeliers kunnen met vragen over het coronavirus terecht bij branchevereniging InRetail. Kijk voor een overzicht van veelgestelde vragen op de website van InRetail(externe link).

AWVN

Op de website van werkgeversvereniging AWVN(externe link) staat een overzicht met veelgestelde vragen.

UWV

Op de website van het UWV(externe link) staat een overzicht met veelgestelde vragen voor werkgevers.