Wij hebben een aantal veel gestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Ridderkerk. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op (0180) 451 234.

Wanneer gaat de vaccinatielocatie in sporthal De Wissel open?

De vaccinatielocatie in sporthal De Wissel is klaar voor gebruik door de GGD en door de huisartsen. Doordat de GGD nog niet voldoende vaccins krijgt aangeleverd, kunnen helaas nog niet alle locaties in de regio open. De GGD start met vaccineren in sporthal De Wissel, zodra er voldoende vaccins beschikbaar zijn. Het is de GGD die bepaalt wanneer welke locaties opengaan.

Waar zijn vaccinatielocaties in de regio?

De GGD heeft op dit moment vaccinatielocaties in:

  • Capelle aan den IJssel: Sporthal Schenkel
  • Rotterdam: Rotterdam The Hague Airport
  • Rotterdam: Van Nellefabriek
  • Rotterdam: Katendrecht, parkeerterrein naast SS Rotterdam
  • Sommelsdijk: Recreatiecentrum De Staver (gemeente Goeree-Overflakkee)
  • Spijkenisse: Sporthal Den Oert (gemeente Nissewaard)
  • Schiedam: Sporthal Groenoord

Kijk voor meer informatie en een overzicht van de nog te openen vaccinatielocaties op de website van de GGD.

Kan ik een afspraak voor een vaccinatie maken?

Als u aan de beurt bent voor een coronavaccinatie, krijgt u een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hierin staat hoe u een afspraak kunt maken.

Het Rijk bepaalt wie wanneer aan de beurt is om gevaccineerd te worden. De volgorde van vaccineren in Nederland kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Waar vind ik informatie over coronavaccinatie?

Een goed werkend, veilig coronavaccin kan een einde maken aan de pandemie. Het vaccineren is begonnen op 8 januari.  Kijk voor meer informatie over coronavaccinatie op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond. Of bel 0800-1351.

Wilt u meehelpen met vaccineren?

Wilt u meehelpen met vaccineren? Kijk voor alle corona-vacatures op de website van de gemeente Rotterdam.

Kan ik getest worden op corona?

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus (hoesten, verkoudheid en/of koorts) kan getest worden of hij/zij het virus bij zich draagt. De GGD test op verschillende externe testlocaties. Bij mensen die ernstig ziek zijn, testen ze thuis. Ook maken ze gebruik van mobiele testlocaties.

Kijk voor meer informatie op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond.