Ridderkerk werkt aan een Visie op ecologie. Dinsdag 12 oktober van 19.30 tot 21.00 uur is hierover een online informatieavond.

De visie is een uitwerking van de Groenvisie. Meer groen en natuur is ook goed voor meer plant- en diersoorten (biodiversiteit). Begin 2022 bespreekt de gemeenteraad de Visie op ecologie. 

Waarom zo’n visie?

De biodiversiteit gaat wereldwijd achteruit. Doordat bepaalde planten en diersoorten op sommige plekken niet meer voorkomen, wordt het natuurlijk evenwicht verstoord. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot plaagdieren, zoals de eikenprocessierups, omdat er geen natuurlijke vijand meer aanwezig is. Het aantal soorten neemt daardoor nog verder af.

We willen de natuur binnen Ridderkerk weer een goede kans geven. In uw buurt, het centrum en de bermen langs doorgaande wegen. We vertellen u graag over onze aanpak en welke planten en dieren we over een aantal jaar weer kunnen tegenkomen. U ontdekt ook hoe u zelf kunt bijdragen. U wordt bijgepraat door ecoloog Daan van der Sluis. Er is voldoende gelegenheid om te reageren en vragen te stellen.

Aanmelden kan via www.onzetoekomstisduurzaam.nl/nieuwsoverzicht. Wacht niet te lang met aanmelden. In verband met de voorbereidingen van de avond krijgen we graag tijdig een beeld van het aantal deelnemers.