In Ridderkerk wonen ongeveer 5000 kinderen en jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Als gemeente vinden wij het belangrijk om te weten wat deze kinderen en jongeren nodig hebben om op een prettige manier te kunnen opgroeien in Ridderkerk, wat zij fijn vinden in hun leefomgeving en wat beter kan. Daarom gaan wij regelmatig met hen in gesprek en praten we niet over maar met hen.

Logo Jong Ridderkerk Doet Mee

Denk mee

Tijdens Jong Ridderkerk Denkt Mee denken de deelnemers na over hun rol in de samenleving, verzinnen ze, vaak out of the box, ideeën voor actuele thema’ s die spelen in Ridderkerk en presenteren zij hun plannen aan wethouders en beleidsmakers.

Doet mee

Tijdens Jong Ridderkerk Doet Mee steken de kinderen en jongeren de handen uit de mouwen en gaan zelf aan de slag met de uitvoer van enkele ideeën. Ze ontdekken hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een nóg leuker en beter Ridderkerk.

Goed idee?

Heb je een goed idee voor Ridderkerk? Laat het ons dan weten. We horen je graag!

Stuur je idee in!

Stichting Open Limonade

Stichting Open Limonade begeleidt gemeente Ridderkerk hierin en zet zich, samen met de gemeente en de maatschappelijke partners in om ervoor te zorgen dat jeugd een stem krijgt en hun ideeën worden gehoord.