De Maand van het Centrum is bijna aangebroken. Tot en met 28 juni organiseren we allerlei activiteiten in en rond het ‘Centrumplekkie’ aan het Sint Jorisplein (waar eerst boekhandel Bruna zat). We nodigen u van harte uit om mee te denken over de toekomst van het Centrum.

Kom vooral even langs bij onze tijdelijke centrumhuiskamer. Laat ons weten wat uw wensen en ideeën over de toekomst van het Centrum zijn. Op de volgende dagen gaan wij graag met u in gesprek:

• dinsdag 4 juni van 10.00 tot 14.00 uur;
  • vrijdag 7, 14 en 21 juni van 13.00 tot 16.00 uur;
  • donderdag 20 en zaterdag 22 juni van 12.00 tot 15.00 uur.

Ridderkerk in beeld

Een vast onderdeel van de Maand van het Centrum is ‘Ridderkerk in beeld’. Leerlingen van het Farel College geven letterlijk een beeld van de wensen en ideeën van bezoekers door hun verhalen op te halen. Daar maken ze een beeldverslag van.

Zo leren zij in de praktijk verhalen om te zetten in beeld aan de hand van een concrete opdracht. De leerlingen kunnen bijvoorbeeld aan bezoekers vragen: Komt u met de auto of de fiets? Waarom bent u in het Centrum? Wat doet u nog meer? Hoe lang blijft u? Kan het beter/leuker/anders in de toekomst?

De leerlingen zijn op de volgende dagen in het Centrumplekkie:

• op woensdagen en donderdagen van 8.20 tot 10.00 uur en op vrijdagen van 11.00 tot 13.00 uur.

Uw inbreng is waardevol

Alle opbrengsten van de verschillende onderdelen van het programma worden zorgvuldig bekeken en waar mogelijk betrokken bij de uitwerking van het ‘Ontwikkelperspectief Centrum Ridderkerk 2035’. De gemeenteraad neemt daarover in november een besluit.

Meer weten?

Bekijk het overzicht met activiteiten in en rond het Centrumplekkie tijdens de Maand van het Centrum. Op het Centrumplekkie hangen ook posters waarop staat wat er wanneer te doen is.