Lening voor energiebesparende maatregelen

Wij bieden non-profitorganisaties, (sport)verenigingen, verenigingen van eigenaren (VvE’s), scholen en energiecoöperaties de mogelijkheid voordelig een lening af te sluiten voor energiebesparende maatregelen.

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk gebouwen energiezuinig worden. Dit wordt aangemoedigd met de Stimuleringslening duurzaamheid.

Waterpomp of groene daken

U kunt de Stimuleringslening duurzaamheid gebruiken voor de aanschaf van een warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler of het aanbrengen van isolatie of groene daken. De maatregelen moet genomen worden aan bestaande gebouwen welke in gebruik zijn voor maatschappelijke doeleinden, zoals onderwijs, verenigingen en non-profitorganisaties. Zulke maatregelen dragen bij aan de meerwaarde van het gebouw, een lagere energierekening en een verhoging van het comfort.

Gunstige voorwaarden

Deze lening is minimaal € 5.000,- en maximaal € 60.000,-  (inclusief BTW) en heeft een looptijd van maximaal 20 jaar. De regeling kent enkele gunstige voorwaarden. Zo is het rentepercentage voor 2017 en 2018 1%.
De kosten die aan het afsluiten van de lening zijn verbonden, mogen meegefinancierd worden in de stimuleringsregeling. Die bedragen 1% van de hoofdsom van de lening met een minimum van €1.500,-. Voor een lening hoger dan €12.500,- kan een hypothecaire zekerheid vereist worden.

Aanvragen en meer informatie

U kunt de Stimuleringslening duurzaamheid aanvragen via het aanvraagformulier onderaan deze pagina. Heeft u een vraag? Stuur dan een mail naar duurzaamheidslening@ridderkerk.nl.

Om in aanmerking te komen voor deze lening, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen zoals:

  • De hoogte van de lening bedraagt minimaal €5.000,- en maximaal €60.000,- (inclusief BTW).
  • De lening wordt aangevraagd voor bovengenoemde maatregelen (zie de alinea ‘waterpomp of groene daken’).
  • De maatregelen waarvoor een lening wordt aangevraagd zijn nog niet uitgevoerd.

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan ontvangt u een toewijzingsbrief om de Stimuleringslening duurzaamheid bij SVn aan te vragen.

Is deze pagina naar wens?