Subsidies

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Deze regeling is een tegemoetkoming bij aankoop van zonneboilers en warmtepompen voor zakelijk gebruik (onder andere voor stichtingen en verenigingen). U kunt tot 40% van aanschafprijs terugkrijgen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(externe link).

Regeling Verlaagd Tarief / Postcoderoosregeling

Wilt u met uw wijk aan de slag met een zonnecollectief? Via deze regeling krijgen leden van een coöperatie een energiebelastingkorting op de energienota voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit. Zo wordt het mogelijk om op een financieel rendabele manier aan de slag te kunnen gaan lokaal en duurzame energie. Kijk voor meer informatie op de website van Postcoderoosregeling(externe link).

Leningen

Nationale energiebesparingslening

Met deze lening van het Nationaal Warmtefonds met lage rente kunt u uw school snel energiezuinig maken. De minimale leensom bedraagt € 15.000,- De lening heeft een looptijd van 15 jaar met een vaste rente van 2,2%. Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Warmtefonds(externe link).  

Stimuleringslening duurzaamheid Ridderkerk

Non-profitorganisaties, (sport)verenigingen, verenigingen van eigenaren (VvE’s), scholen en energiecoöperaties krijgen de mogelijkheid voordelig (tegen lage rente) een lening af te sluiten voor energiebesparende maatregelen. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk gebouwen energiezuinig worden. Dit wordt aangemoedigd met de Stimuleringslening duurzaamheid. Kijk voor meer informatie op de website van SVn(externe link).