Energie en dus geld besparen kan op veel manieren. Van kleine aanpassingen in gedrag tot grotere maatregelen aan uw huis. Energiebesparing bestaat vaak uit een verzameling van maatregelen die u kunt nemen. Goed uitgevoerde maatregelen zorgen voor meerwaarde van uw huis, verhogen het comfort en zorgen voor een lagere energierekening. Voor een aantal van de initiatieven kunt u subsidie krijgen.

Energiesubsidiewijzer

Via de website www.energiesubsidiewijzer.nl ziet u voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt. Let wel op dat subsidieregelingen een beperkte looptijd hebben. Bovendien zijn alle regelingen gebonden aan bepaalde voorwaarden. Controleer deze eerst voordat u een beslissing neemt.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is ook een mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw huis te financieren.

Hoeveel kan ik lenen?

U kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 lenen tegen een vaste lage rente. U kunt een lening aanvragen voor onder andere dakisolatie, energiemonitor, hoogrendementsketel, maatwerkadvies en zonnepanelen. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds, dat met financiële bijdragen van de Rabobank, ASN Bank en de Rijksoverheid is gerealiseerd.

Aanvragen

Kijk voor meer informatie over en/of het aanvragen van een Energiebespaarlening op www.energiebespaarlening.nl. De Energiebespaarlening is ook beschikbaar voor VvE’s.