Donderdag 1 december is de start van de Levende Adventskalender. Van 1 tot 24 december zal er (bijna) elke dag een deur worden geopend in Ridderkerk.

De adressen vormen een lichtsnoer in de donkere dagen voor kerst. Het doel is ontmoeting en verbinding in de wijken én dat niemand alleen hoeft te zitten. De laagdrempelige ontmoeting staat voorop. Iedereen is welkom voor koffie, thee en een praatje. Organisaties en inwoners openen hun voordeur voor mede-inwoners.

De sociaal makelaars van Facet organiseren de Levende Adventskalender dit jaar voor het eerst in Ridderkerk. Iedereen kent wel de adventskalender, waarbij iedere dag tot aan kerst een deurtje geopend mag worden met daarachter een verrassing of een spreuk. Met de ‘Levende Adventskalender’ zullen er echte deuren opengaan.
De start vindt plaats in Wijkcentrum West aan Boksdoornstraat 80. Wethouder Fleur Stip geeft die dag om 17.00 uur het startsein. WijkIdeeTeam West nodigt u uit voor een gratis kopje soep en live muziek.

U kunt dan ook met hen in gesprek om te horen welke mogelijkheden er zijn om een activiteit te organiseren. Verder kunt u meer informatie krijgen over de Levende Adventskalender en over de ontmoetingen in de verschillende wijken die gepland staan. Onder meer bij Buurtpreventie, Aafje, het Islamitisch Centrum en Ridderkerkers die hun huis openstellen.

Meer informatie

Meer informatie en de deelnemende adressen vindt u op de Facebookpagina van de sociaal makelaars van Facet(externe link)