Lokale regels

Verordeningen

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders stellen regels (verordeningen) vast. Deze gaan bijvoorbeeld over uw rechten, zoals de Algemene Subsidieverordening. En over uw plichten, zoals de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Alle geldende regels in Ridderkerk staan op overheid.nl.

Verordening zoeken

Op overheid.nl kunt u zoeken naar Ridderkerkse verordeningen. Vul op de pagina lokale wet- en regelgeving bijzoek uw locatie’ uw postcode in. Bijzoek op woord of zinsdeelvult u het woordverordening’ in. Als de precieze titel van de verordening bekend is, kan die ook hierin gevuld worden. Bij invullen van alleen het woordverordening’ in combinatie met een Ridderkerkse postcode laat overheid.nl alle verordeningen van de gemeente Ridderkerk zien.

Overzicht bekendmakingen

Bekendmakingen zijn bijvoorbeeld omgevingsvergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en verordeningen.

Wilt u weten of in uw buurt vergunningen zijn aangevraagd of afgegeven? Bekijk het overzicht met de meeste recente bekendmakingen en het overzicht met de plannen die ter inzage liggen.

E-mailservice

Wilt u op de hoogte blijven van de bekendmakingen? Meld u dan aan voor de e-mailservice van overheid.nl. Dan krijgt u onder andere bericht over omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten in uw buurt.

Heeft u gevonden wat u zoekt?