Bent u benieuwd naar aangevraagde omgevingsvergunningen of een verkeersbesluit bij u in de buurt? Of wilt u weten welke lokale regels gelden in Ridderkerk? Via het zoekvenster op deze pagina vindt u de wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen. Ook leest u op deze pagina hoe u op de hoogte blijft via de e-mailservice.

Let op: Bent u op zoek naar de APV? Zoek dan op de volledige naam Algemene Plaatselijke Verordening.

Zoeken en vinden van lokale regelgeving en bekendmakingen:

Overige zoekmogelijkheden

  • Op de website van Officiële Bekendmakingen(externe link) kunt u wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen terugvinden. Rijksoverheid, provincie, waterschappen en gemeenten plaatsen hier hun publicaties en bekendmakingen. U kunt op de website onder andere zoeken op soort bekendmaking, naam van gemeente, publicatiedatum en bekijken welke vergunningen er in de omgeving zijn verstrekt. 
  • Publicaties van de afgelopen twee maanden kunt u vinden op de website Berichten over uw buurt(externe link). Kies woonplaats of postcode en welke berichten u wilt zien, bijvoorbeeld binnen 500 meter van uw huis.
  • Oude bekendmakingen tussen 2018 en 2020 vindt u in het archief(externe link).
  • De geldende wet- en regelgeving (verordeningen en beleidsregels) is te vinden op de website Overheid.nl(externe link).

Ter inzage

De plannen waarop inspraak mogelijk is, liggen altijd ter inzage in het Servicecentrum in het gemeentehuis. Hoe u hiervoor een afspraak maakt, leest u op de pagina Ter inzage.

E-mailservice voor berichten over uw buurt

Wilt u op de hoogte blijven van de bekendmakingen, besluiten en andere berichten die gemeenten, provincies en waterschappen via Overheid.nl publiceren? Meld u dan aan voor de e-mailservice Berichten over uw buurt(externe link).

Vergunningen en ontheffingen verleend in juli 2022