In Ridderkerk kan uw hond op een aantal plekken loslopen. In heel Ridderkerk geldt de opruimplicht voor hondenpoep.

Opruimplicht

De gemeente Ridderkerk heeft geen hondenbelasting meer. Het is dus niet nodig uw (nieuwe) hond(en) aan te melden voor hondenbelasting. Wel geldt in heel Ridderkerk de verplichting de poep van uw hond op te ruimen. U kunt het zakje weggooien in een van ruim 700 afvalbakken van de gemeente.

Overzicht losloopgebieden

Op onderstaande kaart of in de tabel kunt u per wijk zien waar de losloopgebieden te vinden zijn.

Grotere kaart weergeven

Indeling honden losloopgebieden per wijk

WijkenLocaties
BolnesKievitsweg (3 keer)
SlikkerveerRandweg, Reijerweg ter hoogte van Bourgondische laan, Stadhouderslaan ter hoogte van Prinses Margrietstraat, Baden Powellstraat
WestReijerpark ten westen van Kastanjelaan 27a, Reijerpark ten zuiden van Kruisweg 3, hoek Populierenlaan en Rotterdamseweg, deel van park bij Jhr. De Savornin Lohmanstraat, Ferdinand Bolstraat, Lagendijk langs begraafplaats
CentrumPoesiatstraat, parkje bereikbaar vanaf Sint Jorisstraat, hoek P.C. Hooftstraat en Vondellaan
Donkerslootachter Donkerslootsedijk 372, Havenkanaal, de Gorzen ten zuiden van Gorzenweg
Het Zandhoek Rotterdamseweg en Havenkanaal, hoek park Hugo de Groothof en Vlietlaan en Erasmuslaan
Oostniet van toepassing
DrievlietKarper langs de singel
Oostendamniet van toepassing
VerenambachtHandelsweg achter de bedrijven
Rijsoordpark Wevershoeve, Geerlaan langs A16, Sandelingeweg langs de Waal
BuitengebiedStaatsbosbeheer beheert de buitengebieden. Dat doen ze namens Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde. Op de website van Staatsbosbeheer vind je informatie over de regels voor honden in het buitengebied.

Heeft u op deze pagina gevonden wat u zocht?