In Ridderkerk kan uw hond op een aantal plekken loslopen. De speciale losloopgebieden staan op de kaart onderaan deze pagina. In heel Ridderkerk geldt de opruimplicht voor hondenpoep.

Opruimplicht

De gemeente Ridderkerk heeft geen hondenbelasting meer. Het is dus niet nodig uw (nieuwe) hond(en) aan te melden voor hondenbelasting. Wel geldt in heel Ridderkerk de verplichting de poep van uw hond op te ruimen. U kunt het zakje weggooien in een van ruim 700 afvalbakken van de gemeente.

Losloopplaatsen voor honden

Indeling honden losloopgebieden per wijk
WijkenLocaties
BolnesKievitsweg (3 keer)
SlikkerveerRandweg, Reijerweg ter hoogte van Bourgondische laan, Stadhouderslaan ter hoogte van Prinses Margrietstraat, Baden Powellstraat
WestReijerpark ten westen van Kastanjelaan 27a, Reijerpark ten zuiden van Kruisweg 3, hoek Populierenlaan en Rotterdamseweg, deel van park bij Jhr. De Savornin Lohmanstraat, Ferdinand Bolstraat, Lagendijk langs begraafplaats
CentrumPoesiastraat, parkje bereikbaar vanaf Sint Jorisstraat, hoek P.C. Hooftstraat en Vondellaan
Donkerslootachter Donkerslootsedijk 372, Havenkanaal, de Gorzen ten zuiden van Gorzenweg
Het Zandhoek Rotterdamseweg en Havenkanaal, hoek park Hugo de Groothof en Vlietlaan en Erasmuslaan
Oostniet van toepassing
DrievlietKarper langs de singel
Oostendamniet van toepassing
VerenambachtHandelsweg achter de bedrijven
Rijsoordpark Wevershoeve, Geerlaan langs A16, Sandelingeweg langs de Waal
BuitengebiedStaatsbosbeheer beheert de buitengebieden. Dat doen ze namens Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde. Op de website van Staatsbosbeheer vind je informatie over de regels voor honden in het buitengebied.

Kaart losloopplaatsen voor honden

Op de te downloaden kaart zijn 3 verschillende kleuren te zien: groen, rood en wit/grijs.

De groene gebieden (losloopgebieden)

Hier kan uw hond loslopen. In deze gebieden wordt ook gefietst en gewandeld. Houd uw hond goed in de gaten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw hond niet tegen wandelaars aanspringt of achter fietsers en hardlopers aanrent.

De rode gebieden (speelplaatsen en trapveldjes)

In deze gebieden mag uw hond, ook al loopt hij aan de lijn, niet komen.

De wit/grijze gebieden

In deze gebieden kunt u wandelen met uw hond als hij is aangelijnd.

Houd u tijdens het uitlaten van uw hond rekening met de natuur. Uw hond mag niet op dieren jagen die in de natuur leven, zoals konijnen en vogels.