Vorig week is de Geldkrant huis aan huis verspreid in Ridderkerk. Een krant voor iedereen die grip op zijn geld wil krijgen, houden en verstevigen. Want dat geeft rust. De Geldkrant biedt voor iedereen nuttige informatie, tips en handige tools.

Wethouder Laurens Franzen: ,,In Ridderkerk zijn er allerlei regelingen en mensen die behulpzaam kunnen zijn om uw huishoudboekje op orde te houden of krijgen. Daarover kunt u lezen in de Geldkrant. We zijn er voor u als er problemen zijn. Grip en overzicht zijn een belangrijke eerste stap om aan oplossingen te werken.’’

Administratie op orde

Voor jongeren is er een speciale pagina over studeren, bijbaantjes en hulp bij het vinden van werk.
Verder staan er bijvoorbeeld tips in hoe u uw administratie op orde krijgt en hoe u zelf een begroting kunt maken. Bent u het overzicht over uw administratie kwijt, dan kunt u in de krant vinden welke vrijwilligers en hulpverleners u een handje kunnen helpen.
Ook leest u van welke regelingen u gebruik kunt maken als u een laag inkomen hebt. Verder vindt u er een lijst van organisaties die een steuntje in de rug kunnen geven, zoals de Voedselbank, Kledingbank en FoodCompany. En wat u zelf kunt doen om schulden aan te pakken en overzicht krijgen/houden in uw inkomsten en uitgaven.

Krant niet ontvangen?

Gemeente Ridderkerk maakte de krant samen met het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). De krant is verspreid met De Combinatie. Hebt u hem niet ontvangen? Dan kunt u een exemplaar afhalen in de hal van het gemeentehuis.