Containers voor hoogbouw

Bewoners van een appartement kunnen hun rest- en gft-afval kwijt in de (ondergrondse) containers die bij de woning staan. Voor het gebruik van ondergrondse restcontainers is een toegangspas nodig. De pas is gebonden aan een adres en u krijgt maar één pas per adres. Als nieuwe bewoner moet u controleren of de pas in de woning aanwezig is. Vanaf het moment van sleuteloverdracht bent u namelijk aansprakelijk voor alle handelingen met de toegangspas. Het is niet toegestaan uw pas uit te lenen aan derden.

Toegangspas kwijt?

U kunt bij de gemeente een nieuwe toegangspas voor ondergrondse containers aanvragen via telefoon (0180) 451 234. Uw verloren / gestolen pas wordt dan geblokkeerd, zodat anderen er geen gebruik van kunnen maken.

Ondergrondse container vol of kapot?

Neem contact op met de gemeente via telefoon (0180) 451 234.

Containers voor laagbouw

Huishoudens in de laagbouw hebben een grijze minicontainer (kliko) voor het restafval en een bruine voor groente-, fruit- en tuinafval (gft).

Aanbieden minicontainer

  • Zet de minicontainer op de ophaaldag tussen 7.00 en 7.30 uur op de aanbiedplaats. Haal de minicontainer op de ophaaldag voor 21.00 uur weer weg van de aanbiedplaats.
  • Zet de minicontainer met de opening naar de weg.
  • Zorg dat het deksel van de minicontainer gesloten is.
  • Plaats geen vuilniszakken of dozen op of naast de minicontainer.
  • Zorg ervoor dat de minicontainer niet te zwaar is (maximaal 60 kilo). Anders kan hij niet geleegd worden.

Nieuwe minicontainer aanvragen of kapot?

Wilt u een extra gft-container of is uw minicontainer kapot? Neem dan contact op met de gemeente via telefoon (0180) 451 234.

Minicontainer aanvragen na vermissing

Is uw minicontainer verdwenen? Diefstal of vermissing moet u aangeven bij de politie. Na overleggen van het proces verbaal kunt u bij de gemeente een nieuwe container aanvragen via telefoon (0180) 451 234.