Het St. Jorisplein is toe aan vernieuwing. De uitstraling is verouderd, van het plein zelf en van sommige gebouwen eromheen. De eigenaren van de drie overdekte winkelcentra aan het plein (de Jorishof, Ridderhof I en Ridderhof II) en eigenaren van kleinere winkels zijn druk bezig met het bedenken en/of uitvoeren van vernieuwingen voor hun panden. Daarom is dit hét moment om een nieuw ontwerp voor het hele St. Jorisplein te maken. Tijdens bijeenkomsten en via een online platform kunt u meedenken en reageren.

Toekomstbeeld St. Jorisplein

We hebben met het St. Jorisplein een plein voor ogen waar iedereen zich welkom voelt, van jong tot oud. Een uitnodigend dorpsplein voor iedereen (lees hierover meer in het Ontwikkelperspectief Centrum). Het is voor Ridderkerk een belangrijk plein, als middelpunt van het winkelgebied.

Meedenken tijdens inloopbijeenkomsten

Tijdens de eerste bijeenkomst op 30 maart heeft Buro Poelmans Reesink reacties verzameld op de eerste schetsen. Deze reacties zijn gebruikt voor het concept ontwerp. Het concept ontwerp voor het plein werd tijdens de tweede inloopbijeenkomst op woensdag 11 mei gepresenteerd. Tijdens de derde en laatste bijeenkomst op woensdag 7 september hebben we het voorlopige ontwerp laten zien.

Op de hoogte blijven

Wilt u ook via de mail op de hoogte gehouden worden over het St. Jorisplein? Stuur dan een mail naar r.v.beekom@ridderkerk.nl.

Verdere planning

In het najaar, naar verwachting eind dit jaar, bespreekt de gemeenteraad het ontwerp.