Met het ontsteken van een confettikanon is maandag de nieuwe locatie van de bibliotheek in het gemeentehuis geopend. De jonge boekenlezers Silvano en Tiziano Brusselaars drukten op het Koningsplein op de grote rode knop.

Dat gebeurde in aanwezigheid van Ankie Kesseler (directeur-bestuurder Bibliotheek AanZet), wethouder Marten Japenga en Freek van der Valk en Mark Roedolf van Grandcafé Burgerzaken, de naaste buren van de bibliotheek. Later volgt er nog een officiële opening van de nieuwe bibliotheeklocatie.

Klaar voor toekomst

De gemeente en de bibliotheek waren al langer op zoek naar een toekomstbestendige plek. De keuze voor het gemeentehuis had zowel de voorkeur van de gemeente als de bibliotheek: het gebouw is goed bereikbaar, er zijn parkeermogelijkheden en er kan goed worden samengewerkt met maatschappelijke partners.

Samenwerking

Directeur-bestuurder Ankie Kesseler: ,,De samenleving verandert. De bibliotheek verandert mee. We richten ons steeds meer op de persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid. Door ons met andere maatschappelijke partners in het gemeentehuis te vestigen, vergroten wij de samenwerking. We hopen hierdoor de inwoners nog beter te bereiken en helpen.” Die partners zijn Gemeente Ridderkerk, Schuldhulpmaatje Ridderkerk, De Muziekschool, Facet, Het Gilde, Vluchtelingenwerk en Grandcafé Burgerzaken.

Hoeken

Ridderkerkers kunnen nu terecht in verschillende ‘hoeken’ voor de verschillende doelgroepen. Er zijn allerlei activiteiten. Op het leesplein vindt u ook het Ontwikkelplein. Hier vindt u naast werk- en studieplekken onder meer spreekuren van diverse organisaties, zoals het Digitaal Inloopspreekuur van Seniorweb. Ook is hier het Taalpunt en het Taalcafé, om de taalvaardigheid te verbeteren.