Het nieuws voor ondernemers wordt ook maandelijks verzonden via een nieuwsbrief. Wilt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar ondernemen@ridderkerk.nl. Als u zich wilt afmelden voor de nieuwsbrief klikt u op 'hier afmelden' onderaan de nieuwsbrief.

• Ondernemersloket

In 2018 zijn wij vanuit Economie Ridderkerk begonnen met het Ondernemersloket. Een open inloop in het gemeentehuis van Ridderkerk op iedere derde woensdag van de maand. Het loket was voornamelijk gericht op startende ondernemers of mensen met plannen voor een eigen onderneming. Het dichtstbijzijnde kantoor van de Kamer van Koophandel is in Rotterdam en zo dachten wij de drempel voor ambitieuze inwoners te verlagen. We hebben in de afgelopen anderhalf jaar enkele goede gesprekken gevoerd met mensen die ons via de gemeentelijke website hadden gevonden. In dat opzicht is een ‘open inloop’ minder belangrijk. We hebben dan ook besloten om het Ondernemersloket niet voort te zetten in 2020, waarbij we alle (pre)starters van harte uitnodigen om ons vooral te blijven benaderen via de bekende kanalen. Ben je of ken je een starter in Ridderkerk, stuur ze naar ons door!

• Inclusief ondernemen

Bedrijven zitten te springen om gemotiveerd personeel. Tegelijkertijd staan veel mensen met een arbeidsbeperking ten onrechte aan de zijlijn. Beperkingen hoeven nauwelijks een rol te spelen om talent aan te nemen, maar onduidelijkheid over de regels en de mogelijkheden staan dat in de weg. Door een arbeidsgehandicapte werknemer passend werk te laten doen of door de werkplek aan te passen is het heel goed mogelijk om mensen met een handicap in dienst te nemen. De gemeente kan jou en je werknemer hierin begeleiden. Met diverse maatregelen, zoals een jobcoach, loonkostensubsidie en loonaanvulling bij ziekte kan iemand met een arbeidshandicap vaak (weer) aan de slag. Wij vertellen je graag persoonlijk over de mogelijkheden.

• Nieuw-Reijerwaard

Bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard is in beweging. Sommige ontwikkelingen zijn goed zichtbaar, zoals de aanpak van de Verbindingsweg, die haar afronding nadert, en de bouw van de eerste bedrijfspanden. Daarnaast zijn er ook de nodige reserveringen van percelen. Zo heeft Kivits-Goes Beheer BV de ambitie bekend gemaakt een nieuw koelhuis en logistiek centrum voor met name fruit te willen bouwen op Nieuw Reijerwaard.

• 5G in Ridderkerk

Het Rijk heeft de ambitie om op korte termijn 5G uit te rollen. Het idee is dat 5G een positieve bijdrage levert aan de economie. Het maakt mobiel internet op allerlei plaatsen sneller en daarmee nieuwe, innovatieve toepassingen mogelijk. Tegelijkertijd zijn er nog veel vragen over 5G waarop we nog geen antwoord hebben. Over onderwerpen als veiligheid, technische plaatsing en economische kansen moeten wij een standpunt innemen. Wat kan er, wat mag er en wat willen we eigenlijk? Dat willen we graag bepalen met de ondernemers. Ben je ondernemer in Ridderkerk en heb je verstand van of een mening over de 5G stuur dan een mail. We zullen je dan benaderen voor een inhoudelijke discussie.

• Contactgegevens economie Ridderkerk

Binnen de gemeente Ridderkerk kan je als ondernemer met al je vragen terecht bij de bedrijfscontactfunctionarissen Dennis Rietveld en Joyce Groeneweg. I.v.m. het vertrek van Joyce Groeneweg per 17 februari 2020 is het raadzaam vragen aan Joyce vanaf 17 februari te versturen naar ondernemen@ridderkerk.nl. Uiteraard kan je ook telefonisch contact opnemen met Dennis Rietveld via 0180 698 296. Zodra de nieuwe bedrijfscontactfunctionaris is aangesteld zal deze uiteraard worden voorgesteld via deze nieuwsbrief.

• Presentatie Concept ontwikkelperspectief centrum

We nodigen u graag uit voor de derde stakeholdersbijeenkomst over de visie voor het Ridderkerkse centrum op maandag 3 februari van 19.30 tot 21.30 uur. Dan presenteren we u het concept-Ontwikkelperspectief centrum Ridderkerk 2035. Met dit perspectief willen we een centrum ontwikkelen met een winkelgebied dat qua omvang, levendigheid en voorzieningenaanbod past bij Ridderkerk.

• Horeca-overleg

Op maandag 6 mei vond het nieuwe horeca-overleg van Ridderkerk plaats. Een gastvrije en gezellige horeca draagt bij aan de totale sfeer van Ridderkerk en om die reden wil de gemeente graag in gesprek met de lokale horecaondernemers. De ambitie is om meer mogelijk te maken. Ruim 65 horecaondernemers hadden voor de bijeenkomst een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

• Bijeenkomst Verduurzamen in Ridderkerk

Zelf energie opwekken, benieuwd naar de voordelen van elektrisch rijden, samen zonnepanelen inkopen of meer weten over fiscaal aantrekkelijk verduurzamen? Tijdens de lunchbijeenkomst op 24 mei (aanvang 12:00) ontdekt u waar uw kansen als Ridderkerkse ondernemer liggen. Tijdens de bijeenkomst zijn we te gast bij Flynth Accountants aan de Ridderpoort.