Het nieuws voor ondernemers wordt ook maandelijks verzonden via een nieuwsbrief. Wilt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar ondernemen@ridderkerk.nl. Als u zich wilt afmelden voor de nieuwsbrief klikt u op 'hier afmelden' onderaan de nieuwsbrief.

• Fiets naar je werk-maand

In de maand september is de landelijke ‘Fiets Naar Je Werk-maand | Love To Ride’! Doet uw organisatie mee met dé fietscompetitie van Nederland? Vraag een gratis promotiepakket aan en enthousiasmeer uw medewerkers om zoveel mogelijk ritten te registreren en leuke prijzen te winnen. Uw organisatie ligt in het gebied van de snelfietsroutes F15 Beneden Merwede of F15 IJsselmonde. Daarom gaan we met extra prijzen en verrassende promo-acties medewerkers stimuleren om de fiets te pakken! Meer medewerkers uit de auto op de fiets: dat is goed voor de bereikbaarheid van de regio,het milieu én de vitaliteit van uw medewerkers! In de ‘Fiets Naar Je Werk-maand | Love To Ride’ gaan we zoveel mogelijk mensen stimuleren op de fiets naar het werk te komen.

• Welkom in de huiskamer van Ridderkerk

Op woensdag 18 september 2019 vindt de jaarlijkse Ideeëndag plaats. Ook u als ondernemer bent hiervoor van harte uitgenodigd!

De Ideeëndag is een dag waarop inwoners en ondernemers op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met de collegeleden en medewerkers van de gemeente. Iedereen met een idee, suggestie of plan voor Ridderkerk is van harte welkom om deze te delen. Vanuit economie zullen de bedrijfscontactfunctionarissen Dennis Rietveld en Joyce Groeneweg tussen 10.00 uur en 21.00 uur aanwezig zijn om met u in gesprek te gaan.

De Ideeëndag vindt plaats in de Hofzaal (Koningsplein 2 te Ridderkerk) en u kunt binnenlopen wanneer u wilt. Gaat u wel graag met ons in gesprek, maar bent u niet in de gelegenheid om langs te komen? Mail dan naar ondernemen@ridderkerk.nl.

• Gevraagd! Uw visie als ondernemer

De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk zijn begin 2019 een traject gestart om te onderzoeken of het bundelen van krachten op bepaalde maatschappelijke thema’s van toegevoegde waarde kan zijn voor het gemeenschappelijk gebied en de gemeenschappen van de drie gemeenten. Het onderzoek wordt uitgevoerd door bureau Berenschot.

In het onderzoek wordt in kaart gebracht wat de feitelijke situatie is in de drie gemeenten (wat is belangrijk?) en wat de opinies zijn van belangrijke stakeholders (wat vinden we belangrijk?). Uiteindelijk besluiten de gemeentebesturen op basis hiervan of er voldoende aanleiding is om als gemeente Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk samen op te trekken op een aantal maatschappelijke vraagstukken en hiervoor een zogenoemde regio-agenda op te stellen. De regio-agenda bevat krachtige thema’s die in de regio centraal staan en waar de gemeenten gezamenlijk aan werken.
    Naast de gemeente zelf, zijn ondernemers, maatschappelijke organisaties, organisaties in het fysieke domein en partners in de regio belangrijke spelers om mee te denken.

• Uw visie op groen!

De gemeente wil het groene karakter van Ridderkerk behouden en versterken. Meer en beter groen zorgt ervoor dat we ook in de toekomst in een gezonde en prettige omgeving kunnen leven. Maar de beperkte ruimte en de gevolgen van klimaatverandering dwingen ons om duidelijke keuzes te maken. Bijvoorbeeld tussen ruimte voor groen, fietsers, parkeren, wateropvang en dingen die onder de grond zitten zoals riool, kabels en leidingen. Al deze zaken wil de gemeente vastleggen in de nieuwe Groenvisie Ridderkerk.

• Nieuw inkoopbeleid gemeente Ridderkerk

Het inkoop en aanbestedingsbeleid van de gemeente Ridderkerk is aangepast aan de vernieuwde Aanbesteding wetgeving en op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Op het gebied van duurzaamheid, sociaal return en lokaal inkopen wordt nogmaals benadrukt dat we dit als gemeente erg belangrijk vinden.

• Horeca overleg

Op maandag 6 mei 2019 vond het eerst horeca-overleg voor alle horeca in Ridderkerk plaats. Horecaondernemers van Ridderkerk waren hiervoor met een persoonlijke brief uitgenodigd. Het doel van de gemeente was om voor de ondernemers in de gemeente meer mogelijk te maken. Een gastvrije en gezellige horeca draagt immers bij aan de totale sfeer van Ridderkerk. Tijdens de vergadering, onder voorzitterschap van de burgemeester, is gesproken over wat gaat er goed gaat, wat er beter kan en wat de wensen zijn. Veel van de acties zijn direct opgepakt. Het eerstvolgende horeca-overleg Ridderkerk staat gepland voor maandag 28 oktober 2019 van 10:00 – 11:30 uur. Wilt u daar als horecaondernemer bij zijn, meld u dan aan via: ondernemen@ridderkerk.nl.

• Horeca-overleg

Op maandag 6 mei vond het nieuwe horeca-overleg van Ridderkerk plaats. Een gastvrije en gezellige horeca draagt bij aan de totale sfeer van Ridderkerk en om die reden wil de gemeente graag in gesprek met de lokale horecaondernemers. De ambitie is om meer mogelijk te maken. Ruim 65 horecaondernemers hadden voor de bijeenkomst een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

• Bijeenkomst Verduurzamen in Ridderkerk

Zelf energie opwekken, benieuwd naar de voordelen van elektrisch rijden, samen zonnepanelen inkopen of meer weten over fiscaal aantrekkelijk verduurzamen? Tijdens de lunchbijeenkomst op 24 mei (aanvang 12:00) ontdekt u waar uw kansen als Ridderkerkse ondernemer liggen. Tijdens de bijeenkomst zijn we te gast bij Flynth Accountants aan de Ridderpoort.