Nieuws voor ondernemers

Het nieuws voor ondernemers wordt ook maandelijks verzonden via een nieuwsbrief. Wilt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar ondernemen@ridderkerk.nl. Als u zich wilt afmelden voor de nieuwsbrief klikt u op 'hier afmelden' onderaan de nieuwsbrief.

• Werkzaamheden Verbindingsweg van start

De bedrijvigheid op Nieuw Reijerwaard gaat de komende jaren groeien. Dat betekent groente en fruit de weg op en meer medewerkers van huis naar hun werk. Daarom moet er geïnvesteerd worden in de reconstructie van de Verbindingsweg en op termijn ook in de aanpassing van de IJsselmondse Knoop. Vanaf maandag 29 april 2019 beginnen de werkzaamheden aan de Verbindingsweg. Auto- en vrachtverkeer kan in beide richtingen gebruik blijven maken van de weg, voor fietsverkeer volgt een omleiding.

• Heb jij je al aangemeld?

Aanstaande dinsdag is het zo ver. De eerste editie van Sint Joris en de Zaak, hét ondernemersevenement van Ridderkerk. Alle Ridderkerkse ondernemers hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen, waarna er veel aanmeldingen binnen zijn gekomen. Het gaat een mooie middag worden die in het teken staat van inspireren en elkaar ontmoeten. Ben je nog niet aangemeld, maar wil je wel komen? Meld je dan vandaag nog aan voor Sint Joris en de Zaak!

• Hoogtepunt bereikt voor Fairtrade

Hijsen, laden en lossen. Voor de verschillende soorten kranen van het Ridderkerkse Kraanwagenbedrijf (RKB) is geen lading te lang, breed, zwaar of te hoog. Het bedrijf op Donkersloot heeft nu nog een hoogtepunt bereikt. Zij zijn de honderdste Fairtrade deelnemer in Ridderkerk.

• Van Bitcoin naar Fitcoin

Vergeet de Bitcoin, want hier komt de Fitcoin! In de strijd tegen gezondheidsproblemen zoals inactiviteit, overgewicht en hart- en vaatziekten gaat de gemeente Ridderkerk met Facet Ridderkerk van start met een innovatief idee: de Fitcoin.

• Enquête Centrum Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk werkt met verschillende partijen, zoals bewoners, winkeliers en vastgoedeigenaren, aan het centrum van de toekomst. Tijdens verschillende bijeenkomsten en gesprekken verkennen we de kansen voor het centrum. Suggesties, initiatieven en ideeën worden verzameld en vormen straks het ontwikkelperspectief van het centrum. Graag horen we ook jouw mening over het centrum zodat dit het kloppend hart van Ridderkerk blijft. Denk mee aan het centrum van de toekomst en vul de enquête in.

• Informatieplicht Energiebesparing

Misschien heb je er wel eens van gehoord, de Informatieplicht Energiebesparing. Maar geldt die ook voor jouw bedrijf? Voor het merendeel van de bedrijven niet, maar heb je een verbruik van meer dan 50.000 kwh elektriciteit per jaar of meer dan 25.000 m3 gas dan is de wet wel degelijk op jouw bedrijf van toepassing. Landelijk gaat het om ongeveer 125.000 bedrijven.

• Keurmerk Veilig Ondernemen voor het Dillenburgplein

Op vrijdag 22 maart 2019 ontvingen de ondernemers van het Dillenburgplein en wethouder Henk van Os de 1ste ster Keurmerk Veilig Ondernemen. Deze werd uitgereikt door Mark van Zanten van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Voorzitter van BIZ Dillenburgplein Edwin Paardekooper nam daarbij niet alleen het officiële certificaat aan, maar ook de speciale KVO-stoeptegel die een prominente plek zal krijgen op het Dillenburgplein.

• Ondernemersevenement Ridderkerk

Het komend jaar organiseert de gemeente Ridderkerk een Ondernemersevenement voor de Ridderkerkse ondernemers.