Het nieuws voor ondernemers wordt ook maandelijks verzonden via een nieuwsbrief. Wilt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar ondernemen@ridderkerk.nl. Als u zich wilt afmelden voor de nieuwsbrief klikt u op 'hier afmelden' onderaan de nieuwsbrief.

• Samen bereikbaar

Vanaf oktober is Boyd Bartels het nieuwe aanspreekpunt voor Samen Bereikbaar. Het concrete doel van Samen bereikbaar is om per bedrijf 10% van de medewerkers uit de auto te krijgen om de regio als geheel bereikbaar te houden. Dat maakt nieuwsgierig, dus hoog tijd om Boyd eens wat vragen te stellen.

• Meedenken over het centrum: komt u ook?

De tweede stakeholdersbijeenkomst (meedenkmoment) over de visie voor het Ridderkerkse centrum is op dinsdag 26 november van 19.30 tot 21.30 uur. Daar nodigen we u graag voor uit. Met de visie willen we een centrum ontwikkelen met een winkelgebied dat qua omvang, levendigheid en voorzieningenaanbod past bij Ridderkerk.

• Ondernemerslunch glasvezel

Op vrijdag 8 november 2019 vond de ondernemerslunch plaats in de showroom van Nissan Ridderkerk. Gastheer bij Nissan, Hans Vennix, heette iedereen welkom, waarna het woord was aan Oscar Kuiper van L2 Fiber. Hij vertelde over de mogelijkheden van een laagdrempelige glasvezelaansluiting voor ondernemers en bewoners in Ridderkerk. L2Fiber heeft een unieke aanpak: het bedrijf legt voor eigen rekening een glasvezelnetwerk aan. Daarmee beschikt een ondernemer kosteloos over een ‘open netwerk’. Internetproviders kunnen hierop aansluiten en gebruikersabonnementen aanbieden. Onder het genot van een broodje werd hier nog lang over nagepraat.

Ook glasvezel van L2 Fiber, meer informatie leest u op de website van L2Fiber.

• Wijkagent Donkersloot: Jeroen van Tilburg

Sinds september 2019 heeft wijkagent Jeroen van Tilburg bedrijventerrein Donkersloot overgenomen van Vera Prins. Jeroen is het aanspreekpunt voor de ondernemers op Donkersloot en stelt zich graag aan jullie voor.

• Goedbezocht congres over cybercrime

Een volle zaal ondernemers in de Focus BeroepsAcademie in Barendrecht luisterde donderdag 14 november naar deskundigen en slachtoffers op het gebied van cybercrime. De bijeenkomst was georganiseerd door de gemeente Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard en het Platform Veilig Ondernemen Rotterdam.

• Samen werken aan een mooier en veiliger Donkersloot

In Ridderkerk zijn de afgelopen tijd verschillende zogenoemde integrale bedrijvencontroles gehouden. Maandag 4 november werd zo’n controle-actie gehouden op bedrijventerrein Donkersloot. Deze controle werd uitgevoerd door de politie, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), het Landelijk informatiecentrum voertuigcriminaliteit (LIV), de Belastingdienst en gemeentelijke handhaving.

• Horeca-overleg

Op maandag 6 mei vond het nieuwe horeca-overleg van Ridderkerk plaats. Een gastvrije en gezellige horeca draagt bij aan de totale sfeer van Ridderkerk en om die reden wil de gemeente graag in gesprek met de lokale horecaondernemers. De ambitie is om meer mogelijk te maken. Ruim 65 horecaondernemers hadden voor de bijeenkomst een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

• Bijeenkomst Verduurzamen in Ridderkerk

Zelf energie opwekken, benieuwd naar de voordelen van elektrisch rijden, samen zonnepanelen inkopen of meer weten over fiscaal aantrekkelijk verduurzamen? Tijdens de lunchbijeenkomst op 24 mei (aanvang 12:00) ontdekt u waar uw kansen als Ridderkerkse ondernemer liggen. Tijdens de bijeenkomst zijn we te gast bij Flynth Accountants aan de Ridderpoort.