Het nieuws voor ondernemers wordt ook maandelijks verzonden via een nieuwsbrief. Wilt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar ondernemen@ridderkerk.nl. Als u zich wilt afmelden voor de nieuwsbrief klikt u op 'hier afmelden' onderaan de nieuwsbrief.

• Word standhouder op de Slim Verbouwen Beurs

Op zaterdag 14 maart 2020 organiseren wij voor de derde keer de Slim Verbouwen Beurs. Tijdens deze beurs laten bewoners uit Ridderkerk, Barendrecht en omgeving zich inspireren om hun woning te verduurzamen. Ondernemers uit Barendrecht en Ridderkerk presenteren hier hun slimme en duurzame ideeën voor het (ver)bouwen van woningen of bedrijfspanden aan de bezoekers. Het is vanaf nu mogelijk u aan te melden als standhouder.

• Een nieuw gezicht op het WSP in Ridderkerk

Mijn naam is Nadiah Hatuluwaja en sinds september ben ik werkzaam als Accountmanager op het Werkgevers Servicepunt van de BAR organisatie. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik met heel veel plezier in Ridderkerk, ik ben dan ook erg blij dat ik bij mijn eigen gemeente aan de slag mag om het aanbod tussen lokale werkzoekenden en werkgevers met elkaar te verbinden. Ons doel is om de mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een reguliere baan, zodat zij onafhankelijk worden van een uitkering en hun eigen inkomen kunnen verdienen. Vanuit het Werkgevers Servicepunt zijn er verschillende mogelijkheden en kunnen er bijvoorbeeld diverse werkgeverspremies toegekend worden. Bent u benieuwd wat de gemeente voor uw bedrijf kan betekenen bij personeelsvraagstukken, én wilt u maatschappelijk iets betekenen voor de inwoners van Ridderkerk? Neem gerust contact met mij op via n.hatuluwaja@ridderkerk.nl, ik kom u hier graag meer over vertellen!

• Geslaagde bijeenkomst nieuw inkoopbeleid

Het inkoop- en aanbestedingsbeleid van Ridderkerk is aangepast aan de vernieuwde aanbestedingswetgeving en op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Op donderdag 26 september werden de nieuwe regels toegelicht tijdens een drukbezochte bijeenkomst voor ondernemers uit Riddderkerk, Barendrecht en Albrandswaard.

• Stappenplan (ver)bouwen

Een verbouwing of uitbreiding is vaak hèt moment dat ondernemers contact met de gemeente zoeken. Logisch, want er komt nogal wat kijken bij een verbouwing en er gelden allerlei regels waar u niet dagelijks mee te maken heeft. Om ondernemers en bewoners hierin wegwijs te maken is er binnen de gemeente Ridderkerk sinds kort een stappenplan beschikbaar voor uw bouw- of verbouw plannen. Zijn er toch nog vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen via ondernemen@ridderkerk.nl.

• Horeca-overleg

Op maandag 6 mei vond het nieuwe horeca-overleg van Ridderkerk plaats. Een gastvrije en gezellige horeca draagt bij aan de totale sfeer van Ridderkerk en om die reden wil de gemeente graag in gesprek met de lokale horecaondernemers. De ambitie is om meer mogelijk te maken. Ruim 65 horecaondernemers hadden voor de bijeenkomst een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

• Bijeenkomst Verduurzamen in Ridderkerk

Zelf energie opwekken, benieuwd naar de voordelen van elektrisch rijden, samen zonnepanelen inkopen of meer weten over fiscaal aantrekkelijk verduurzamen? Tijdens de lunchbijeenkomst op 24 mei (aanvang 12:00) ontdekt u waar uw kansen als Ridderkerkse ondernemer liggen. Tijdens de bijeenkomst zijn we te gast bij Flynth Accountants aan de Ridderpoort.