• ‘Dansen houdt je gezond’

Facet Ridderkerk en Muziekschool Ridderkerk verzorgen sinds dit jaar danslessen voor zestigplussers. Elke woensdagochtend danst een clubje mensen zich gezond in de danszaal van de Muziekschool.

• Roeien voor het goede doel

De raadsleden Karin Kayadoe, Linda Klaver, Robert Kooijman, Petra van Nes, Jeroen Rijsdijk, Björn Ros, Lucien Westbroek én wethouder Henk van Os en gemeentesecretaris Henk Klaucke deden zaterdag mee aan de roeiwedstrijd op de Waal.

• Kennismaken met de nieuwe gemeenteraad

Wilt u kennismaken met de nieuwe raadsleden? Wilt u hen vertellen wat uw ideeën zijn voor Ridderkerk? Kom naar de ontmoeting rond de begroting op donderdag 6 oktober.

• Soorten zoeken bij jarige Natuurvereniging

Vanuit het bezoekerscentrum De IJsvogel aan de Waalweg, naast de molen, werd zaterdag de 1050 soorten-dag gehouden ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Natuurvereniging IJsselmonde.

• Energietoeslag verhoogd naar €1.300,-

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u via de gemeente €1.300,- krijgen om uw energierekening te betalen.

• Verblijf asielschip in haven verlengd

Het asielschip Calypso blijft tot begin 2023 in de haven van Ridderkerk liggen. De gemeente heeft dat besloten op basis van een positieve evaluatie en omdat de behoefte aan noodopvang in ons land nog onverminderd groot is.

• Prinses Laurentien op bezoek bij Taalfestival

Koninklijk bezoek voor Bibliotheek Ridderkerk Centrum vorige week donderdag: Prinses Laurentien – oprichter van Stichting Lezen en Schrijven – was als speciale gast bij het Taalfestival.

• Lokale kunst in gemeentehuis

Na een warme zomer gaan we het najaar tegemoet. En daarbij hoort natuurlijk de najaarsexpositie van Kunstroute Ridderkerk.

• Extra aandacht voor veilige schoolomgeving

Deze maand is het in heel Zuid-Holland de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Wethouder Peter Meij bezoekt in het kader van deze themamaand verschillende scholen in Ridderkerk.

• Zesduizend muziekliefhebbers op Koningsplein

Een bomvol Koningsplein genoot zaterdagavond met volle teugen van de RadioNL Zomertoer. Corry Konings, John de Bever, Samantha Steenwijk en Mart Hoogkamer waren maar een paar namen op de lange line-up.

RSS feed