• Mogelijkheid tot afleggen ondersteuningsverklaring

Een politieke partij die mee wil doen aan de verkiezingen heeft soms ondersteuningsverklaringen nodig. Hiermee kunnen inwoners de deelname van een politieke partij mogelijk maken. Voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap op 15 maart kunt u in het gemeentehuis van 16 tot en met 30 januari zo’n ondersteuningsverklaring afleggen.

• Samen ontbijten voor goede start 2023

Leerlingen van de eerste vier leerjaren van de afdeling Vakcollege van het Gemini College genoten afgelopen maandag van een nieuwjaarsontbijt.

• Ben jij als kind geraakt door de toeslagenaffaire?

Sinds november is er de kindregeling. Deze bestaat onder meer uit een geldbedrag voor kinderen van vastgestelde door de toeslagenaffaire gedupeerde ouders en persoonlijke hulp en ondersteuning van de gemeente voor alle kinderen van getroffen gezinnen.

• Enquête over verkeer Bolnes: doet u mee?

Bureau Goudappel doet in opdracht van de gemeente onderzoek naar de gevolgen van de ruimtelijke ontwikkelingen op het verkeer op de Rijnsingel en Benedenrijweg. Ook onderzoeken we de gevolgen voor het milieu (geluid en luchtkwaliteit). Inwoners van Bolnes zijn persoonlijk uitgenodigd om deel te nemen aan een enquête. Komt u regelmatig in Bolnes? Dan nodigen we u uit ook uw mening te geven. Dat kunt u doen door voor 30 januari de enquête in te vullen.

• Vacature lid Rekenkamer Ridderkerk

Wilt u uw kennis van overheidsfinanciën inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten? Dan hebben wij een mooie kans voor u. Door het vertrek van een van de leden zijn wij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor onze rekenkamer. Voor de Rekenkamer Ridderkerk zoeken wij per direct een lid.

• Esther Huijser en fietsers Scootmobielclub winnaars Vrijwilligersprijzen Ridderkerk

Esther Huijser en de fietsers van de Ridderkerkse Scootmobielclub zijn de winnaars van de vrijwilligersprijzen 2022.

• Nieuwjaarstoespraak burgemeester Anny Attema

Maandag 2 januari was er voor het eerste sinds de coronapandemie weer een nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis. De receptie werd weer druk bezocht. Burgemeester Anny Attema hield haar jaarlijkse nieuwjaarstoespraak, die hieronder te lezen is.

• Expositie: Het meisje met de parel

Van maandag 2 tot en met vrijdag 27 januari exposeert kunstschilder Reinie de Koning samen met haar cursisten in het gemeentehuis.

• Fietsvlonder voor nettere stoep

Op het Dillenburgplein is onlangs een fietsvlonder geplaatst, vlakbij de ingang van Albert Heijn. Daardoor is er nu extra ruimte voor het stallen van fietsen.

• Gulle Ridderkerkers helpen Winter5Daagse

Ridderkerk heeft zich in de dagen voor Kerst weer van zijn gulle kant laten zien. Er werd veel ingezameld voor inwoners die het niet zo breed hebben.