Graag willen wij belangstellenden via een digitale nieuwsbrief op de hoogte houden van aardgasvrij wonen in Ridderkerk. U kunt zich hierop abonneren door het aanmeldformulier in te vullen.

Aanmelden nieuwsbrief

De nieuwsbrief verschijnt in 2021 vier maal: medio maart, juni, september en november.

• Aan Shell Geothermie en ENGIE is door het ministerie van Economische Zaken (EZK) medio januari een opsporingsvergunning verleend voor onderzoek in de regio naar geothermie, aardwarmte. Dit betekent dat deze bedrijven een onderzoek kunnen starten naar mogelijke locaties waar aardwarmte succesvol kan worden gewonnen.
  • Huurders komen vanaf april in aanmerking voor de gewilde WoonWijzerBoxen én voor de Energieboxen. Huiseigenaren hadden die mogelijkheid al.
  • In Nederland zijn al veel mensen slim bezig door bijvoorbeeld hun huis te isoleren of zonnepanelen te plaatsen. Maar er zijn ook mensen die nog vragen hebben voordat ze zo'n maatregel uit laten voeren.
  • Op woensdag 10 februari is het startschot gegeven voor een onderzoek naar een financiële verduurzamingsregeling.
  • Bent u of uw VvE toe aan onderhoud van uw woning? Verduurzaam dan ook meteen.
  • … de website www.onzetoekomstisduurzaam.nl per 1 januari is opgefrist. Vanaf dan vindt u overzichtelijk bij elkaar wat er te doen is op het gebied van duurzaamheid in uw gemeente of buurt en waaraan u mee kunt doen. Check dat!
  • Heeft u een cv-ketel? Bespaar in 1 minuut 60 euro per jaar! De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden.
  • Energie en dus geld besparen kan op veel manieren. Van kleine aanpassingen in gedrag tot grotere maatregelen aan uw huis.
  • Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de ingediende aanvraag van de gemeente Ridderkerk voor de Regeling Reductie Energieverbruik goedgekeurd. De toegekende subsidie betekent concreet dat alle ca. 11.100 woningeigenaren 90 euro ter beschikking krijgen van de gemeente, wanneer ze een eigen bijdrage van 5 euro doen.
  • Wilt u de duurzame oplossingen eens in het echt zien en ervaren? Dat kan! De WoonWijzerWinkel heeft namelijk een zeer uitgebreid én toegankelijk assortiment aan duurzame oplossingen.