Bent u mantelzorger en zorgt u voor een familielid of naaste? Dan kunt u Mantelzorgondersteuning krijgen. U krijgt hulp, advies en begeleiding bij het uitvoeren van deze vaak zware taak.

Voorzienbare Tijdelijke Respijtzorg

Kunt u mantelzorg tijdelijk niet bieden? Bijvoorbeeld als u op vakantie gaat. Of zelf geopereerd moet worden. En moet de zorg volgens u tijdelijk door een deskundige worden overgenomen? Dat noemen we voorzienbare Tijdelijke Respijtzorg. Tijdelijke overname van zorg en ondersteuning is mogelijk voor maximaal vier weken (= 28 dagen) in een kalenderjaar. Dit kan als u voldoet aan de voorwaarden:

• Er zijnĀ  geen mogelijkheden binnen de familie of uw sociaal netwerk om de ondersteuning (gedeeltelijk) over te nemen. En:
  • U heeft geen indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz)
  • U heeft geen aanvullende zorgverzekering die een oplossing biedt.

Wilt u tijdelijke Respijtzorg aanvragen? Dit gaat zo:

• Regel uw aanvraag online met DigiD

Tijdelijke respijtzorg aanvragen

In Ridderkerk kunt u terecht bij Karaat Mantelzorg.

Ook jonge mantelzorgers (kinderen) kunnen hier terecht. Daarnaast kunnen bedrijven, zorg- en welzijnsorganisaties, scholen, gemeente en andere professionals bij Karaat Mantelzorg terecht voor informatie, advies, voorlichting en scholing.

• Adres: Schoutstraat 5, 2981 EZ Ridderkerk
  • Telefoon: (0180) 763 717
  • E-mail: info@karaatmantelzorg.nl.
  • Bellen of langskomen kan op maandag t/m donderdag tussen 08.30-17.00 uur en vrijdag tussen 08.30-12.30 uur.

Is deze pagina naar wens?