Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en bent u daardoor in de problemen gekomen? Zijn er bijvoorbeeld financiële problemen ontstaan? Of heeft u last van stress hierdoor? Zijn er problemen in uw relatie of gezin ontstaan? Moest u stoppen met werken, omdat uw kind niet meer naar de opvang kon? U kunt hulp krijgen.

Telefonisch contact

Vanuit de belastingdienst hebben wij contactgegevens gekregen van de gedupeerden in de toeslagenaffaire. Vanaf 23 maart 2021 nemen wij telefonisch contact met u op.

Mocht u al eerder contact willen, dan kan dat.

U kunt een e-mail sturen naar toeslagenaffaire@ridderkerk.nl of bel op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur naar telefoonnummer (0180) 451 234.

Zet in de e-mail:

  • uw naam
  • uw telefoonnummer
  • een korte beschrijving van uw problemen. U kunt uw situatie verder uitleggen in een volgend telefoongesprek.

We bellen u zo spoedig mogelijk terug. Kunnen we u niet bereiken? Dan sturen we u een e-mail toe.

In het gesprek vragen we u naar de problemen die zijn ontstaan en of u behoefte heeft aan ondersteuning. Samen met u kijken we naar hoe wij u die ondersteuning kunnen bieden.

Het kan om heel verschillende problemen gaan. Daarom zoeken we samen uit welke hulp u nodig hebt. Daarna verwijzen we u - indien nodig - naar organisaties die op dat gebied specialist zijn. Dit kan hulp op maatschappelijk, financieel of juridisch vlak zijn.

Belastingdienst

Bent u nog niet als gedupeerde aangemerkt, maar bent u wel in de problemen gekomen doordat uw kinderopvangtoeslag is stopgezet tussen 2005- 2019? U kunt zich tot 1 januari 2024 melden bij de belastingdienst.

Bel het serviceteam van de belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 2 358 358 of vul het aanmeldformulier in op de website van de Belastingdienst.