L2Fiber gaat in Ridderkerk supersnel internet aanbieden. Wethouder Marten Japenga en Oscar Kuiper, eigenaar van L2Fiber, staken donderdag 31 oktober symbolisch de schop in de grond voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

De wens voor een glasvezelnetwerk in Ridderkerk bestaat al langer. We gebruiken met zijn allen steeds meer data, thuis, bij bedrijven en in de zorg. Wethouder Marten Japenga: "Het glasvezelnetwerk zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst. Niet alleen voor internetten, bellen en tv kijken, maar ook voor digitale zorgfuncties, zoals videocontact met thuiszorgmedewerkers."

L2Fiber

Bij aanbieder E-Fiber kwamen eerder niet genoeg aanmeldingen binnen, waardoor de aanleg niet doorging. L2Fiber kiest een heel andere aanpak: het bedrijf legt voor eigen rekening een glasvezelnetwerk aan. De aansluiting is voor inwoners en bedrijven gratis, waar dit normaal tot 500 euro kost.

Open netwerk

Het wordt een ‘open netwerk’. Internetproviders kunnen zich aansluiten en bieden abonnementen aan. Wanneer u een abonnement met glasvezelverbinding afsluit, kunt u er gebruik van maken. Wie al een abonnement heeft bij een van de zes aanbieders, hoeft niet te switchen.

Woningchecks

L2Fiber start 11 november rond het Centrum met ‘woningchecks’. Inwoners ontvangen een brief hoe ze zich kunnen aanmelden voor een afspraak. Er loopt een team in de wijk om de woningchecks te doen en vragen te beantwoorden. Als de checks zijn uitgevoerd, start het graven.

Ondernemerslunch

Ook bedrijfsterrein Donkersloot staat hoog op de lijst. Vrijdag 8 november is er een ondernemerslunch waar L2Fiber hierover een presentatie geeft.

Meer informatie over L2Fiber in Ridderkerk leest u op de website van L2Fiber