Wij willen graag dat iedereen snel, veilig en makkelijk van A naar B kan fietsen. Dat doen we door bestaande fietspaden goed te onderhouden, waar nodig te verbeteren en door nieuwe fietspaden aan te leggen. Door betere fietsverbindingen pakken mensen sneller de fiets dan de auto. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid en het milieu, maar ook voor de bereikbaarheid van de provincie Zuid-Holland.

Wat is een snelfietsroute?

Snelfietsroutes zijn brede fietspaden die zorgen voor een betere bereikbaarheid van woon-werklocaties. De fietser heeft zoveel mogelijk voorrang, de fietspaden hebben vooral flauwe bochten, goede verlichting en een goede aansluiting met OV-punten. Vlot en veilig dus, en daarmee een goed alternatief voor de auto.

De F15 IJsselmonde

De snelfietsroute F15 IJsselmonde verbindt straks Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Rotterdam met elkaar. Twee routes van elk ongeveer 18 kilometer lang, die op verschillende plekken met elkaar verbonden zijn. In het westen sluit de route aan op snelfietsroutes naar het havengebied, Spijkenisse en Rotterdam, in het oosten op de Beneden Merwederoute richting Sliedrecht. Daarmee is de hele regio goed bereikbaar op de fiets!

Alternatief voor autoverkeer A15

Met deze snelfietsroute wordt het aantrekkelijker om de fiets te pakken, bijvoorbeeld naar je werk. Want waarom zou je in de file gaan staan op de drukke A15, als je vlot en veilig op de fiets kunt gaan? Logisch dus dat steeds meer mensen kiezen voor de meest flexibele en gezonde manier van reizen: de fiets!

Betrokken partijen

De gemeenten Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard en Rotterdam, de provincie Zuid-Holland en de Fietsersbond zijn direct bij de voorbereidingen voor en de aanleg van de snelfietsroute betrokken. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en het Rijk dragen via een subsidie bij. De provincie zorgt ervoor dat de werkzaamheden van de diverse betrokken op elkaar zijn afgestemd.