Door een lichamelijke of psychische beperking kan het lastig zijn om naast je studie een bijbaantje te hebben. Daarom kunnen we je een steuntje in de rug bieden met een maandelijks bedrag, de studietoeslag.

 

 

Voorwaarden

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je kunt door een lichamelijke of psychisch probleem niet werken naast de studie.
  • Je kunt (in de toekomst) wel meedoen in het arbeidsproces.
  • Je woont in Ridderkerk en bent daar ook ingeschreven.
  • Je volgt een opleiding en je hebt recht op studiefinanciering via de Wet studiefinanciering (Wsf) of een basistoelage via de Wet Tegemoetkoming Onderwijsbijdrage en Schoolkosten (WTOS).
  • Je hebt geen inkomsten uit werk of andere inkomsten
  • Je hebt niet te veel vermogen (bijvoorbeeld op je bankrekening, spaarrekening, aandelen, obligaties of een auto).

Om te beoordelen of je wel of niet kunt werken naast je studie vragen gaan we kijken naar je persoonlijke situatie, bijvoorbeeld waarom je niet kunt werken. Heb je daar al bewijzen van dan willen we die graag hebben. Sta je in het doelgroepregister? Dan is je beperking al voldoende onderzocht.

Hoe het werkt

Vraag je de toeslag voor het eerst aan?

Vraag het (uitgebreide) aanvraagformulier op tijdens het telefonisch spreekuur tussen 9.00 en 17.00 uur op telefoonnummer (0180) 451 234.

Vraag je de toeslag opnieuw aan?

Dan kun je de aanvraag online doen:

Vraag studietoeslag aan

Hoogte toeslag

De hoogte van de toeslag is 10% van het bruto Wettelijk minimumloon en minimumvakantiebijslag dat voor jou geldt. De toeslag kennen we voor een jaar toe. Na afloop van het jaar kun je een nieuwe aanvraag indienen. Dit kan zolang je recht hebt op studiefinanciering. Maandelijks betalen we de toeslag uit.

Hoe lang duurt het?

We nemen de beslissing binnen 8 weken nadat wij je aanvraag hebben ontvangen. We mogen deze termijn 1 keer verlengen.

Bezwaar maken

Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt bezwaar maken bij de gemeente. Doe dit binnen 6 weken nadat je de beslissing hebt ontvangen.

Heeft u op deze pagina gevonden wat u zocht?