Sneeuw, ijzel, opvriezende weggedeelten. Onze strooiploeg houdt de weersinformatie en de situatie op de weg in de gaten. Als er gladheid wordt voorspeld, rukken de strooiwagens voor dag en dauw uit. Ook wordt er met de hand gestrooid.

Waar wordt gestrooid?

Bij het strooien maakt de gemeente gebruik van vaste strooiroutes. De routes bestaan uit hoofdwegen, doorgaande wegen en doorgaande fietspaden. De strooiploegen komen ook op de wegen naar middelbare scholen en verzorgingstehuizen. Een handstrooiploeg strooit fietsdoorsteken, bromfietsdoorsteken die op de rijbaan uitkomen, het ponton van de Waterbus, rondom het gemeentehuis en op belangrijke locaties waar een voertuig niet kan komen. Buiten de bebouwde kom wordt de gladheid bestreden door het Waterschap Hollandse Delta.

Gratis strooizout

Het is voor de gemeente onmogelijk alle straten en voetpaden sneeuw- en ijsvrij te houden. Helpt u een handje mee om uw eigen straat en stoep schoon te maken? Om u daarbij te helpen biedt de gemeente u gratis strooizout aan. Tegen inlevering van de speciale coupon kunt u een zak van circa 10 kilo ophalen. U vindt deze coupon in De Blauwkai van 23 januari 2019.

U kunt het strooizout ophalen bij Zand- en grindhandel De Jong, Haven 20 in Ridderkerk. Tegen inlevering van de coupon ontvangt u gratis één zak (ca. 10 kilo) strooizout. Het gratis strooizout kan op werkdagen tussen 09.00 uur en 15.00 uur worden opgehaald.

NEE-NEE sticker

Heeft u een NEE-NEE sticker op uw brievenbus? Dan kunt gebruik maken van de PDF van De Blauwkai (pagina 5) om uw coupon uit te printen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de gladheidsbestrijding van de gemeente? Bijvoorbeeld op welke tijden wij strooien of wat u zelf kunt doen? Kijk dan op de pagina over gladheid.