Eind februari krijgt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Via de Berichtenbox van MijnOverheid kunt u deze digitaal ontvangen. Gemakkelijk en beter voor het milieu.

Wilt u uw aanslag 2021 digitaal? Regel dit dan vóór 1 februari. Kort daarna gaan wij namelijk onze papieren aanslagen afdrukken.

Berichtenbox

De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin uw post van de overheid digitaal binnenkomt. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Het scheelt ook papier en dat is beter voor het milieu.

Digitaal ontvangen

 

  1. Ga naar MijnOverheid.nl
    Logt u voor het eerst in? Dan moet u na het inloggen met DigiD een e-mailadres en uw persoonlijke voorkeuren invullen. Dit heet activeren. Meer informatie vindt u op de website MijnOverheid.nl.

    Heeft u al een keer ingelogd op MijnOverheid? Dan komt u direct in uw persoonlijke omgeving.
  2. In uw persoonlijke omgeving kunt u aangeven van welke organisaties u digitaal post wilt ontvangen. Zet het vinkje bij gemeente Ridderkerk onder het kopje ‘gemeenten’ aan. Ook kunt u daar aangeven of u een e-mail wilt ontvangen als er post voor u in de Berichtenbox staat.

Er is ook Berichtenbox-app van MijnOverheid voor mobiele telefoon en tablet. Inloggen doet u makkelijk en veilig met de DigiD-app. Download de apps via de Appstore of Playstore.