Er is goed nieuws voor Ridderkerkers die AOW ontvangen. Vanaf 1 juli kunnen zij gratis reizen met het openbaar vervoer van de RET. Komt u daarvoor in aanmerking? Dan krijgt u deze maand een brief van de gemeente met uitleg over hoe u het product ‘vrij reizen’ aan kunt vragen.

Langer mobiel

De gemeente vindt het belangrijk dat ouderen mobiel blijven en onder de mensen komen. Ook vinden wij duurzaam reizen belangrijk. Wij stimuleren het reizen met openbaar vervoer. Met de nieuwe regeling kunnen AOW’ers op doordeweekse dagen vanaf 9.00 uur vrij reizen met bijna alle bussen, trams en metro’s van de RET. In het weekend en op nationale feestdagen kan dit de hele dag.

Hulp bij aanvragen

Heeft u vragen of hebt u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Wij helpen u graag. Er zijn twee inloopbijeenkomsten in het gemeentehuis:

• dinsdag 28 mei van 16.00 tot 18.00 uur
  • dinsdag 4 juni van 16.00 tot 18.00 uur

Meer informatie

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van de brief toch nog vragen heeft. Hier vindt of krijgt u meer informatie:
- de pagina Gratis openbaar vervoer voor ouderen
- bel naar: (0180) 451 234 (klantcontactcentrum gemeente)
- mail naar: gratisov@ridderkerk.nl
- www.ret.nl
- bel naar: 0900–5006010 (RET Klantenservice)
- via het RET-contactformulier

Ontvangt u als AOW’er deze maand geen brief? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum van de gemeente via telefoonnummer (0180) 451 234.