Wij hebben een aantal veel gestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Ridderkerk. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op (0180) 451 243.

Is de gemeente telefonisch te bereiken?

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer (0180) 451 234.

Is het gemeentehuis open voor afspraken?

Het servicecentrum werkt op afspraak. Zie de pagina contact voor onze openingstijden. Maak alleen een afspraak als dit echt noodzakelijk is en regel uw zaken met de gemeente zoveel mogelijk online.

Maatregelen bij balies

Voor uw en onze veiligheid doen medewerkers hun werk achter glazen schermen. Achter de balies zijn handgel, schoonmaakdoekjes en handschoenen aanwezig. U bent van harte welkom, maar let wel op elkaar.

• Kom altijd alleen naar uw afspraak.
  • Was uw handen bij binnenkomst.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
  • Betaal het liefst met pin.

In het gemeentehuis geldt net als in andere publieke binnenruimtes sinds 1 december een mondkapjesplicht (er zijn enkele uitzonderingen, zie de website van de Rijksoverheid). Heeft u een afspraak in het gemeentehuis en heeft u geen mondkapje bij? Haal dan een mondkapje bij de receptie

Aanvragen reisdocument of rijbewijs

Voor het aanvragen van een reisdocument of rijbewijs maakt u een afspraak. Heeft u geen computer, tablet of smartphone? Bel dan 14 0180. Afhalen van documenten kan over het algemeen een week na aanvraag. U hoeft voor het afhalen geen afspraak te maken.

Verplaats uw afspraak bij gezondheidsklachten

Als u gezondheidsklachten heeft vragen we u de afspraak te verplaatsen. Voor het afhalen van het document kunt u zonder afspraak gedurende de openingstijden naar het gemeentehuis komen.

Kan ik met contant geld betalen?

Voor betalingen aan de balie heeft het onze voorkeur dat u met pin betaalt.

Gaat het inloopspreekuur van de wijkteams door?

De inloopspreekuren van de wijkteams komen tot nader order te vervallen.

Als u het (aan)meldformulier invult neemt het wijkteam contact met u op. Wilt u liever meteen een persoonlijk gesprek? Belt u dan naar (0180) 451 234. U kunt vragen naar het secretariaat van de wijkteams.

Gaan raadsvergaderingen en commissievergaderingen door?

Alle vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via ridderkerk.nl/raadinbeeld.

Wilt u weten wanneer de raad en de commissies vergaderen? Bekijk de kalender in het raadsinformatiesysteem.

Houdt het college spreekuur?

Het wekelijkse spreekuur van de collegeleden op dinsdag gaat niet door. Hebt u een dringende vraag? Mail of bel dan met het bestuurssecretariaat: Leonie van Wingerden, e-mail l.v.wingerden@ridderkerk.nl / telefoon (0180) 451 710 of Marga Rozendaal, e-mail m.rozendaal@ridderkerk.nl / telefoon (0180) 451 797.