Wij hebben een aantal veel gestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Ridderkerk. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op (0180) 451 234.

Gaan bijeenkomsten en evenementen door?

Bijeenkomsten met inwoners gaan niet door. Ook de wijkoverleggen Bolnes, Slikkerveer en Drievliet Het Zand op 30 maart en 6 en 7 april gaan niet door.

Gaan de lintjesregen, Koningsdag, 4 mei en Bevrijdingsdag door?

De gebruikelijke bijeenkomsten en evenementen op deze dagen gaan niet door. Voor het uitreiken van de Koninklijke onderscheidingen wordt zodra dat kan een nieuwe datum bepaald. De herdenking van de gevallenen op 4 mei krijgt een andere vorm, maar de stille tocht en de herdenking bij het monument gaan in ieder geval niet door.

Gaat de weekmarkt door?

De weekmarkt gaat vooralsnog door, in een aangepaste vorm.

Is de kinderboerderij in het Oosterpark open?

De Dierenhof is gesloten.

Is het zwembad open?

De Fakkel is gesloten voor alle activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website van De Fakkel.

Zijn gemeentelijke gebouwen open?

Met uitzondering van het gemeentehuis zijn alle gemeentelijke gebouwen gesloten. Kijk voor informatie ook op de website van Facet Ridderkerk.