Wij hebben een aantal veel gestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Ridderkerk. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op (0180) 451 234.

Waar moet ik rekening mee houden als ik ga trouwen?

In onderstaande tabel ziet u het aantal personen dat bij de huwelijksvoltrekking aanwezig mag zijn (inclusief kinderen van alle leeftijden). Voor de overige trouwlocaties kunt u contact opnemen met de locaties zelf.

Trouwlocatie Aantal personen binnen Aantal personen buiten
Oudheidkamer 30 niet van toepassing
Gemeentehuis 30 niet van toepassing

Dringend advies aan aanwezigen om afstand te houden tot elkaar. Hierbij is 1,5 meter de veilige afstand. Bij gratis huwelijken mogen maximaal 15 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en getuigen.

Zijn er maatregelen rond uitvaarten?

  • Er geldt geen maximumaantal bezoekers meer voor uitvaarten. Wel moeten bezoekers van een uitvaart nog steeds altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden.
  • Voor uitvaartplechtigheden / avondbezoeken / familiebezoek / condoleance biedt rouwcentrum Vredehof plaats aan maximaal 65 personen. Catering is toegestaan.

Kijk voor meer informatie over uitvaarten op de website van de Rijksoverheid.