Wij hebben een aantal veel gestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Ridderkerk. Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op (0180) 451 234.

Mag er nog getrouwd worden?

Ja, huwelijken gaan door. In onderstaande tabel ziet u het aantal personen dat bij de huwelijksvoltrekking aanwezig mag zijn (incl. kinderen van alle leeftijden).

Trouwlocatie Aantal personen binnen Aantal personen buiten
Hofstede de Paradijshoeve 30 30
Huys ten Donck 30
Oudheidkamer 30 niet van toepassing
Paviljoen Struis
Ross Lovell, Brugzaal 30 30
Ross Lovell, Brugzaal ceremonie 30 niet van toepassing
Ross Lovell, restaurant   niet van toepassing
Ross Lovell, terras niet van toepassing 30
Ross Lovell, ceremonie op terras niet van toepassing 30
De Theetuin 70 70
Van der Valk Hotel Ridderkerk, Amazonezaal 30 niet van toepassing
Van der Valk Hotel Ridderkerk, Rio Grande 30 niet van toepassing
De Wevershoeve 55 55
Gemeentehuis 30 niet van toepassing

Alle aanwezigen moeten 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Gratis huwelijken worden aan de balie voltrokken. Hierbij mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en getuigen.

Kijk voor meer informatie over de bovenstaande trouwlocaties op Trouwlocaties en -ambtenaren.

Kijk voor meer informatie over huwelijken op de website van de Rijksoverheid.

Zijn er maatregelen rond uitvaarten?

• Bij een uitvaart buiten mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn, op voorwaarde dat aanwezigen altijd 1,5 meter afstand kunnen houden.
  • Voor uitvaartplechtigheden biedt rouwcentrum Vredehof plaats aan maximaal 65 personen. Catering is toegestaan.
  • Voor avondbezoeken / familiebezoek / condoleance (waarbij geen uitvaartplechtigheid is) geldt een maximale groepsgrootte van 30 personen voor samenkomsten binnen. Er mag geen hapje en drankje worden geserveerd.

Kijk voor meer informatie over uitvaarten op de website van de Rijksoverheid.