Wij hebben informatie voor ondernemers over de situatie in verband met het coronavirus op een rij gezet. Wij hopen u hiermee inzicht te bieden in deze bijzondere tijden. De informatie volgt elkaar snel op; wij verzoeken u de nieuwsberichten goed te volgen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met bedrijfscontactfunctionaris Dennis Rietveld, telefoon 06-15004641 of e-mail d.rietveld@bar-organisatie.nl of Fiona Feelders, telefoon 06-52062923 of e-mail f.feelders@bar-organisatie.nl.

Zijn er financiële regelingen voor ondernemers?

Kijk voor een overzicht van de financiële regelingen op de pagina Informatie coronavirus voor ondernemers.

Hoe werkt winkelen op afspraak?

Sinds 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel zijn. Klanten moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. Een bezoek duurt minimaal 10 minuten. Dit is om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten.

Kijk voor meer informatie over winkelen op afspraak op de website van de Rijksoverheid.

Het kabinet heeft plannen om winkelen op afspraak vanaf 16 maart aan te passen. Kijk voor meer informatie over de aanpassingen op de website van de Rijksoverheid.

Hoe werk click en collect?

Sinds 10 februari is het mogelijk om producten te bestellen en af te halen winkels. Kijk op de website van de Rijksoverheid hoe het werkt.

Wat zijn de regels voor de horeca?

Als gevolg van het aantal besmettingen moeten sociale contacten zoveel mogelijk beperkt worden. Daarom is de horeca gesloten sinds half oktober. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.