Wij hebben informatie voor ondernemers over de situatie in verband met het coronavirus op een rij gezet. Wij hopen u hiermee inzicht te bieden in deze bijzondere tijden. De informatie volgt elkaar snel op; wij verzoeken u de nieuwsberichten goed te volgen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met bedrijfscontactfunctionaris Dennis Rietveld, telefoon 06-15004641 of e-mail d.rietveld@bar-organisatie.nl.

Zijn er financiële regelingen voor ondernemers?

Kijk voor een overzicht van de financiële regelingen op de pagina Informatie coronavirus voor ondernemers.

Wat zijn de regels voor de horeca?

Horecagelegenheden hebben beperkte openingstijden. Zij mogen open van 06.00 tot 00.00 uur. Er gelden wel voorwaarden. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Hoe kunt u een verzoek doen voor een tijdelijke uitbreiding of nieuw terras?

Terrassen buiten mogen onder voorwaarden open volgens reguliere openingstijden. De gemeente staat positief tegenover initiatieven en creatieve ideeën vanuit de horeca om binnen de wettelijke kaders die er zijn mee te denken over mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is het tijdelijk uitbreiden of toevoegen van (nieuwe) terrassen. Als uitbreiding of toevoeging van uw terras binnen de wettelijke grenzen van de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 (Twm) en de APV mogelijk is, én dit op een veilige en verantwoorde manier kan, dan kunt u hiervoor een verzoek indienen. Dat geldt ook voor de mogelijkheid om gebruik te maken van een buitentap. Na akkoord van de gemeente geldt de uitbreiding van het terras zolang de Twm regels stelt voor terrassen.

De toestemming kan worden verleend tot 11 oktober 2021. Deze informatie zal 11 oktober worden bijgewerkt!

Wilt u tijdelijk een terras en/of uitbreiding daarvan? Klik dan op onderstaande knop om het verzoekformulier in te vullen.

Voor het invullen van het formulier heeft u nodig: