Wij hebben informatie voor ondernemers over de situatie in verband met het coronavirus op een rij gezet. Wij hopen u hiermee inzicht te bieden in deze bijzondere tijden. De informatie volgt elkaar snel op; wij verzoeken u de nieuwsberichten goed te volgen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met bedrijfscontactfunctionaris Dennis Rietveld, telefoon 06-15004641 of e-mail d.rietveld@bar-organisatie.nl.

Zijn er financiële regelingen voor ondernemers?

Kijk voor een overzicht van de financiële regelingen op de pagina Informatie coronavirus voor ondernemers.

Wat zijn de regels voor winkels?

Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Wel gelden er voorwaarden. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Wat zijn de regels voor de horeca?

Horecagelegenheden hebben beperkte openingstijden. Zij mogen open van 06.00 tot 00.00 uur. Er gelden wel voorwaarden. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Hoe kunt u een verzoek doen voor een tijdelijke uitbreiding of nieuw terras?

Terrassen buiten mogen onder voorwaarden open volgens reguliere openingstijden. De gemeente staat positief tegenover initiatieven en creatieve ideeën vanuit de horeca om binnen de wettelijke kaders die er zijn mee te denken over mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is het tijdelijk uitbreiden of toevoegen van (nieuwe) terrassen. Als uitbreiding of toevoeging van uw terras binnen de wettelijke grenzen van de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 (Twm) en de APV mogelijk is, én dit op een veilige en verantwoorde manier kan, dan kunt u hiervoor een verzoek indienen. Dat geldt ook voor de mogelijkheid om gebruik te maken van een buitentap. Na akkoord van de gemeente geldt de uitbreiding van het terras zolang de Twm regels stelt voor terrassen. De toestemming kan worden verleend tot 1 oktober 2021. Wilt u tijdelijk een terras en/of uitbreiding daarvan? Klik dan op onderstaande knop om het verzoekformulier in te vullen.

Let op bij het invullen van het formulier:

  • Nodig: om uw identiteit vast te stellen logt u bij ons in met eHerkenning. Houdt daarom uw inloggegevens bij de hand.
  • Nodig: een situatieschets van het terras (met de afmetingen van het terras) ten opzichte van de horecagelegenheid (verplicht uploaden)
  • U kunt naar de volgende pagina klikken en ook weer terug. Gebruik hiervoor de knoppen 'vorige' en 'volgende' onderaan het formulier.
  • U kunt het formulier niet tussentijds opslaan.
  • U ontvangt een ontvangstbevestiging als het formulier verzonden is. Wij sturen die naar het e-mailadres dat u opgeeft in het formulier.

Verzoekformulier tijdelijke uitbreiding of nieuw terras