Familie of buren merken vaak als eerste dat er iets met iemand niet goed gaat. Mogelijk is psychische hulp nodig. Is er sprake van acuut gevaar? Bel dan altijd 112. In dit geval kan onmiddellijk verplichte psychische zorg ingezet worden.
Dreigt er geen acuut gevaar, maar maakt u zich wel ernstige zorgen? Laat het ons dan weten. U kunt altijd online een melding aan ons doorgeven. Of contact opnemen via (0180) 451 234 en vragen naar een medewerker van het Advies- en Meldpunt Verward Gedrag.

Doe een melding verward gedrag

De medewerkers van het meldpunt werken samen met zorgaanbieders, politie, wijkteams, het Veiligheidshuis en de familie of de omgeving aan een oplossing. Na uw melding onderzoeken wij of en welke hulp nodig is.

Wilt u een melding doen voor iemand die niet in de gemeente Ridderkerk woont? Dan kunt u contact opnemen met het landelijk meldpunt 0800-1205. U wordt vervolgens doorverbonden met het meldpunt van de juiste gemeente.

Samenwerking voor passende zorg en ondersteuning

In onze gemeente werken diverse partijen (welzijnsorganisatie, maatschappelijk werk, woningcorporatie, zorgorganisaties, etc.) samen om mensen met een psychische kwetsbaarheid passende zorg en ondersteuning te bieden. Denk hierbij aan begeleiding bij het wonen, inschakelen van de juiste psychische zorg of het aanpakken van een verslaving.