Ridderkerk is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven. De bereikbaarheid is uitstekend door de ligging aan de A15 en A16. Bovendien is er een grote diversiteit aan vestigingslocaties: op nieuw te ontwikkelen bedrijventerreinen, op aantrekkelijke bestaande bedrijventerreinen of in het compacte centrumgebied.

Ridderkerk heeft een grote afwisseling aan vestigingslocaties voor het bedrijfsleven: van nieuw te ontwikkelen bedrijventerreinen tot verschillende bestaande terreinen en aantrekkelijke winkelcentra.

Boelewerf

Op het terrein van de voormalige scheepswerf Boele is rond 1980 een kleinschalig bedrijventerrein ontwikkeld, de Boelewerf. Het is het enige bedrijventerrein in Ridderkerk dat over een Keurmerk Veilig Ondernemen beschikt, een keurmerk dat getuigt van uitstekende samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer. De ligging aan de Nieuwe Maas zorgt voor een fantastisch uitzicht, die de herinnering aan de voormalige scheepswerf levend houdt.

Cornelisland

Bij het knooppunt van de A15 en A16 wordt het nieuwste bedrijventerrein van Ridderkerk ontwikkeld: Cornelisland. Door de ligging is het terrein zeer geschikt voor transport en logistiek, maar ook voor vele andere sectoren. Er is immers sprake van een zeer goede zichtlocatie.

Business knooppunt Ridderkerk

Cornelisland Business Knooppunt Ridderkerk is een bijzonder goed bereikbaar bedrijvenpark, nabij de havens van Rotterdam en Antwerpen, met een directe aansluiting op de rijksweg A15/ A16. Gemakkelijk bereikbaar voor uw afnemers, leveranciers en medewerkers. Het bedrijvenpark is ruim opgezet en biedt letterlijk en figuurlijk ruimte aan ondernemers. Cornelisland Business Knooppunt Ridderkerk is een modern en duurzaam ingericht gebied, omgeven door hoogwaardige bedrijvigheid.

Bouwrijpe grond beschikbaar

Als u voor een kavel in aanmerking wilt komen kunt u contact opnemen met de heer Van Beekom van de gemeente Ridderkerk, telefoon (0180) 451 488 of via e-mail r.v.beekom@ridderkerk.nl.

Donkersloot-Noord

Met ruim 100 ha en ruim 7.000 werknemers is Donkersloot-Noord het grootste bedrijventerrein van Ridderkerk. Er zijn verschillende bedrijven op het terrein: van groot tot klein, van lokaal tot internationaal.
Door de ligging langs de Rotterdamseweg is de bereikbaarheid uitstekend. Ook over water is Donkersloot-Noord goed te bereiken. De haven, met containerterminal, is gelegen aan de rand van het bedrijventerrein. Langs de Rotterdamseweg is de kantoorlocatie Ridderpoort te vinden.

Donkersloot-Zuid

Dit is één van de oudste bedrijventerreinen van Ridderkerk, maar het is zeker niet verouderd. In de afgelopen jaren is op diverse plekken geïnvesteerd, onder andere in opnieuw indelen en nieuwbouw. Quooker, de producent van heetwaterkranen, is één van Ridderkerks bekendste bedrijven. Langs de Havenkade, op de locatie van de voormalige staalfabriek, is kantoorlocatie De Gieterij ontwikkeld. Verder is dit dé locatie voor bouwmarkten en woninginrichtingszaken. Met de ligging tussen Rotterdamseweg en het centrum is er sprake van een zeer aantrekkelijke vestigingslocatie.

Groenenwaert

Het bedrijventerrein De Groenenwaert ligt aan de rand van het Oosterpark. Het is een bedrijvencomplex met veel verschillende soorten ondernemingen. Door directe aansluitingen op de A15, de A16 en de A2 is De Groenenwaert goed bereikbaar. Het bedrijvencomplex heeft ruime parkeergelegenheid.

Kastanjelaan

Dit is één van de drie kantoorlocaties in Ridderkerk. Goed gelegen nabij uitvalswegen. Bovendien zijn goede voorzieningen op loopafstand.

Nieuw Reijerwaard

Het gebied Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk staat de komende jaren een grote verandering te wachten. Tot 2012 was het gebied in gebruik voor agrarische doeleinden en glastuinbouw, dit maakt plaats voor bedrijvigheid in de agro-versfoodsector. Nieuw Reijerwaard is een uitbreiding op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk. Gezamenlijk vormen zij Foodcenter Reijerwaard: het grootste gespecialiseerde agroversfood-cluster in Nederland. Foodcenter Reijerwaard biedt een breed scala aan vestigingsmogelijkheden speciaal voor dienstverlenende bedrijven die elkaar versterken. Foodcenter Reijerwaard ligt centraal in Nederland, vlakbij de Rotterdamse haven en gunstig gelegen ten opzichte van snelweg A15, A16 en A29.

Veren Ambacht

Bedrijventerrein Verenambacht is een uitbreiding van het aangrenzende Barendrecht-Oost. Op Verenambacht zijn veel agf-bedrijven gevestigd. Samen met het te ontwikkelen Nieuw Reijerwaard zullen Verenambacht en Barendrecht-Oost in de toekomst één gemeentegrens overschrijdend bedrijventerrein vormen met het accent op de verwerking van en handel in groente en fruit.

Winkelcentra

Ridderkerk heeft een aantrekkelijk winkelhart en verschillende goed functionerende wijkwinkelcentra.Het kernwinkelgebied is compact en heeft een regionaal verzorgende functie. Er is sprake van een mix van landelijke ketens en zelfstandige winkeliers, van overdekte winkelcentra en winkelstraten in de open lucht. Kortom: een winkelgebied waar het goed toeven én goed ondernemen is.
Met het Dillenburgplein, Het Vlietplein en De Werf heeft Ridderkerk de beschikking over 3 goed functionerende wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen.