De gemeente vindt doorstroming op de woningmarkt belangrijk en wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Daarnaast moedigen we investeringen in duurzaamheid aan.

Sinds 1 oktober kunt u gebruikmaken van de aangepaste Starterslening. Daarnaast biedt de gemeente nog drie regelingen aan. De starterslening en blijverslening bieden een extra steuntje in de rug. De verzilverlening helpt senioren zo lang mogelijk in hun koopwoning te blijven. Met de stimuleringslening duurzaamheid kunnen inwoners, non-profitorganisaties, verenigingen, scholen, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en energiecoöperaties tegen een gunstig rentepercentage geld lenen voor verduurzaming.

Starterslening

De starterslening is een aanvullende lening op een hypotheek voor een eerste koophuis en kan het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en de maximale hypotheek.

Blijverslening

Met de blijverslening kunnen inwoners hun woning zo aanpassen dat ze hier kunnen blijven wanneer lichamelijke beperkingen ontstaan. Hierdoor kunnen zij langer zelfstandig wonen.

Verzilverlening

De verzilverlening is een hypothecaire lening op basis van de overwaarde van een woning. Hij kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor aanpassingen in badkamer en keuken of het gelijkvloers maken van de woning.

Duurzaamheidslening

Met de stimuleringslening duurzaamheid kunt u geld lenen voor energiebesparende maatregelen. Die kunnen leiden tot een lagere energierekening, meer comfort en een beter binnenklimaat. Daarnaast draagt dit bij aan een duurzamere gemeente.

Meer informatie

Na goedkeuring van de gemeente kunt u de leningen aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn).