Wie zich oriënteert op vrijwilligerswerk, kon zaterdag zijn hart ophalen tijdens de vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis.

Facet Vrijwilligerssteunpunt en de Bibliotheek AanZet organiseerden deze markt. Ridderkerkers konden er kennismaken met de vele vrijwilligersvacatures die er zijn en met de organisaties daarachter. Vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties presenteerden wat zij op dat gebied te bieden hebben.

Wethouder Fleur Stip opende de markt. Ze sprak de deelnemende organisaties toe. Daarna kon iedereen kennismaken met het Gilde, Home-start, Vluchtelingenwerk, Dierenbescherming/Dierenbuddy, Knaagspoor, Present Ridderkerk, Stichting AAVB, Hospice De Reiziger, Wijkideeteam Slikkerveer, Zorgcentrum Riederborgh, De Overburen, Voetbalvereniging Bolnes, The Motivated Academy, Amnesty, Stichting Oud Ridderkerk, Big Brothers Big Sisters, de Kunstroute, de Luisterlijn, RTV-Ridderkerk, Zonnebloem en Stichting Multicultureel Ridderkerk.

RTV-Ridderkerk zorgde vanuit een pop-up studio voor muziek en ontving voor het programma ‘Prettig Weekend’ live aan tafel gasten. Bezoekers konden workshops volgen en werden getrakteerd op een ijsje. Het was voor wie overweegt vrijwilliger te worden een mooie gelegenheid zich te oriënteren.