Een week nadat hij Rijsoord al bezocht, kwam Sinterklaas zaterdag in Ridderkerk aan. Heel veel Ridderkerkers stonden hem op te wachten op de Werfkade in Bolnes, waar hij per boot zou arriveren.

Even was er verwarring op de wal. Want waar was burgemeester Anny Attema? Zij zou hem toch begroeten op Ridderkerks grondgebied? De oplossing van dit vraagstuk kwam zodra de stoomsleper Pieter Boele (in 1893 gebouwd op de scheepswerf van Boele) had aangelegd. De burgemeester bleek te zijn meegereisd met de Sint en zijn Pieten. En niet alleen zij: ook haar kleinzoon Tigo mocht deze bijzondere reis met zijn ‘beppe’ en de Sint meemaken.

Eenmaal op de wal begon, na het uitdelen van snoepgoed en het maken van talloze selfies, een feestelijke maar koude toer door Ridderkerk, met muzikale begeleiding van Harmonie Slikkerveer. Per koets gingen Sinterklaas, de burgemeester en haar kleinzoon naar winkelcentrum De Werf in Bolnes en het Dillenburgplein in Slikkerveer. Eindstation was het Koningsplein, waar heel veel Ridderkerkse kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s de Sint stonden op te wachten. De Meezing Sjo van De Gebroeders Ko zorgde voor extra vertier. Tot slot bezocht Sinterklaas het Winkelhart Ridderkerk.

Voor burgemeester Attema was het de laatste keer dat zij Sinterklaas mocht vervangen. Volgend jaar wordt ze opgevolgd door een nieuwe burgemeester. Op het podium op het Koningsplein werd ze hartelijk bedankt voor alle keren dat zij de Sint in de afgelopen twaalf jaar officieel heeft verwelkomd.