Iedereen, huurder,  eigenaar en ondernemer, kan zich nu al voorbereiden op de overgang naar duurzame energiebronnen. De eerste stap op weg naar een duurzame gemeente is het besparen van energie.. U kunt energie besparen door uw huis goed te isoleren, de verwarming een graadje lager te draaien, een waterbesparende douchekop te gebruiken en zonnepanelen aan te brengen. Meer tips en advies kunt u krijgen bij de WoonWijzerWinkel.

Betaalbaarheid

Het is heel moeilijk te zeggen wat de investeringen voor u of uw woningeigenaar precies zullen zijn. Uitgangspunt voor de gemeente is dat  de betaalbaarheid van de woonlasten is gegarandeerd voor onze inwoners en ondernemers Daarom is de gemeente bezig met het ontwikkelen van financiële regelingen om de investering voor de overstap naar een duurzame woning voor woningeigenaren zo laag mogelijk te houden. Daarnaast zet de gemeente zich samen met de andere Nederlandse gemeenten in voor betaalbaarheid, door in gesprek te zijn met de minister over het Klimaatakkoord. Lokaal organiseert de WoonWijzerWinkel regelmatig collectieve inkopen, om de investering naar duurzame energiebronnen voor de inwoners zo laag mogelijk te houden.

Ik ben huurder

Een groot deel van de woningen Ridderkerk zijn eigendom van woningcorporaties en woonstichtingen. De gemeente werkt daarom samen met de corporaties Wooncompas, Mooiland, Woningbouwvereniging Slikkerveer en Vestia. Huurt u een woning bij één van deze organisaties en heeft u vragen over de energietransitie en aardgasvrij wonen? Kijk dan op de website van uw woningcorporatie of neem contact op met uw verhuurder.