Terug naar de vorige pagina

Afsluiting Varkenoordseviaduct en deel Laan op Zuid van mei tot eind oktober

Op maandag 1 mei om 9.30 uur gaan het Varkenoordseviaduct en een deel van de Laan op Zuid dicht voor autoverkeer en trams. Fietsers en voetgangers kunnen er wel door. De afsluiting is tot eind oktober 2023. Dit is de 2e fase van de renovatie Roseknoop.

Rondom de Roseknoop zijn nog meer afsluitingen door werkzaamheden. Alles blijft bereikbaar, wel met een omweg en langere reistijd. Ga voorbereid op reis en kijk voor alle afsluitingen en omleidingen op rotterdamonderweg.nl/roseknoop. Autoverkeer wordt op de ring en in de stad met borden geïnformeerd over omleidingsroutes. Verkeers- en navigatieapps zoals Google Maps, Apple Kaarten, TomTom, Waze en Here melden waar de afsluitingen zijn, waar het vaststaat en bieden alternatieve routes aan
Reist u met het ov? Kijk op ret.nl/roseknoop.

Extra vervoersopties

  • Bewoners, bezoekers en reizigers in Feijenoord en IJsselmonde kunnen gratis gebruik maken van Pendelbus 613. Deze lijn is speciaal opgezet voor de renovatie van de Roseknoop en rijdt op werkdagen 2 keer per uur. De dienstregeling is te vinden op RET.nl en in ov-apps. De pendelbus rijdt tot en met 30 juni 2023, bij voldoende belangstelling wordt de periode verlengd.
  • De watertaxi vaart een extra veerdienst tussen halte Feijenoord (Piet Smitkade) en Oostplein.
  • Op meer dan 30 plekken in de wijken zijn hubs voor deelscooters en –fietsen.
  • Ook kunnen reizigers gebruik maken van de Park + Ride terreinen: vanaf de (meestal gratis) parkeerplaatsen kunnen zij hun reis vervolgen met het openbaar vervoer of deelvervoer.
  • Tijdelijke tramhalte op Beukendaal/Breeplein tijdens wedstrijddagen voor bezoekers van De Kuip

Over de Roseknoop

Roseknoop is het gebied rondom de Rosestraat, 2e Rosestraat, Colosseumweg, Laan op Zuid, Beijerlandselaan, Hilledijk / Putselaan en het Varkenoordseviaduct. Dit kruispunt is een belangrijke schakel in het Rotterdamse en regionale wegennet. Het kruispunt krijgt een grote opknapbeurt en wordt veiliger en overzichtelijker. De onderliggende dijk is verzakt en moet worden opgehoogd. Er komen nieuwe kabels en leidingen voor stadsverwarming, elektriciteit, water en riool. En de RET vernieuwt de tramrails.

Meer informatie op www.rotterdam.nl/roseknoop en volg renovatie Roseknoop ook op de social media.